• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

07.06.2022

09:15

RODITELJI NASTRADALE NINE MOLE ZA PRAVDU! Prošlo je godinu dana od tragične saobraćajne nesreće u Petrovaradinu, OPTUŽNICA JOŠ NIJE PODIGNUTA

printscreen privatna arhiva

Vesti

RODITELJI NASTRADALE NINE MOLE ZA PRAVDU! Prošlo je godinu dana od tragične saobraćajne nesreće u Petrovaradinu, OPTUŽNICA JOŠ NIJE PODIGNUTA

Podeli vest

Nina Rađenović (21) poginula je 6. juna kada je na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil "audi" kojim je upravljao P. R. (21) iz Sremskih Karlovaca. Godinu dana kasnije, ne samo da priča nije dobila sudski epilog, već nije podignuta ni optužnica

Naime, kako roditelji nesrećne devojke kažu Osnovni sud je u avgustu prošle godine odbio predlog za određivanje pritvora mladiću koji je automobilom usmrtio njihovu ćerku.

- Nema nikakvog pomaka. Mi smo u subotu izašli na groblje kako bismo dali godinu dana, pošto se po crkvenom kanonu godinu dana daje u subotu pre godišnjice. Članovi porodice su jako teško primili približavanje godišnjice nesreće - kaže za Telegraf.rs Ninin otac Miroslav Rađenović.

Kako ističe, od avgusta prošle godine, kada je sud odbio Osnovnog javnog tužilaštva da odredi pritvor mladiću koji je automobilom udario Ninu, ceo proces utvrđivanja krivice stoji u mestu.

- Pravda nije zadovoljena. Svi smrtni slučajevi koji su se u tom periodu dogodili u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, dobili su sudski epilog. Kod nas i dalje sve to stoji u tužilaštvu i i dalje se vodi predistražni postupak. Želimo da idemo legalnim putem, ali se to toliko razvodnjava. Urađeno je jedno veštačenje, pa je naloženo kontraveštačenje, ali se druga strana tome protivila. Samo se prolongira. Kada nekom kažete da je prošlo godinu dana, a i dalje smo bezmalo na istom mestu, i dalje se vode predistražnje radnje, nema optužnice... On je i dalje na slobodi, a mi se molimo da dobijemo bar sudski epilog i da čujemo pravu istinu - dodao je Rađenović.

Foto: printscreen privatna arhiva

Nastradala Nina Rađenović imala je samo 21.godinu

On kaže da je porodici mnogo značila podrška građana koji su izlazili na proteste, da su uradili koliko su mogli, ali da je i sa te strane došlo do komplikacija.

- Dobili smo prijave u vezi sa protestima, pozive od policije. Ispituju šta smo izjavljivali. Imali smo i nemili događaj da se navodno pojavio neki bračni par koji tvrdi da se Ninina majka bacila na njihov automobil. Kuda to vodi, stvarno ne znam. Na poslednjim protestima zamalo da dvoje dece strada zbog jednog automobila. Svesni smo da bi bio haos kad bi se povukla policija u civilu. To je muka - istakao je otac.

Kako je rekao,iz mesne zajednice im je rečeno da će po njegovoj ćerki biti nazvan prolaz i čeka se da se ta odluka realizuje.

Podsetimo, saslušanje pred sudijom za prethodni postupak Tatjanom Žarković i odlučivanje o predlogu tužioca održano je 16 dana nakon što je osumnjičeni saslušan u tužilaštvu.

Foto: Tanjug

Policija obavila uviđaj na mestu nezgode

Osnovni sud je, u saopštenju objavljenom u avgustu prošle godine, naveo da je predlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog P. R. odbijen, navodeći da je sud u konkretnom slučaju postupao u svemu u skladu sa zakonom.

- Odluka o predlogu za određivanje pritvora doneta je nakon saslušanja osumnjičenog. Predlog tužilaštva za određivanje pritvora podnet je zbog mogućeg uticaja osumnjičenog na svedoka. Iz obrazloženja rešenja sudije za prethodni postupak jasno proizilazi da ne stoji predlog tužilaštva za određivanje pritvora zbog mogućeg uticaja na svedoka, s obzirom na to da osumnjičeni nije zadržan od strane organa gonjenja neposredno nakon saobraćajne nezgode, kao ni nakon saslušanja u tužilaštvu, te da se sve vreme nalazi na slobodi - navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo je početkom avgusta saopštilo da su nakon saslušanja zatražili pritvor "zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke".

Foto: S. K.

Lekari dali sve od sebe da mladoj Nini sapasu život

Saopšteno je i da je pritvor zatražen jer je tužilaštvo tek naknadno, nakon podnošenja krivične prijave, došlo do saznanja da postoji više očevidaca saobraćajne nesreće, koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka. Roditelji su i pozivali svedoke nesreće da se jave nadležnim organima, posebno momka u dvadesetim godinama, koji je vozio iz pravca Sremskih Karlovaca.

Saobraćajna nezgoda dogodila se 6. juna prošle godine oko 21 čas kada je devojku udario automobil marke "audi A3"u Preradovićevoj ulici u Novom sadu. Ona je nekoliko sati nakon toga podlegla povredama u Kliničkom centru Vojvodine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija