• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/Informer.rs

07.06.2022

20:23

POTRESNA ISPOVEST PRETUČENE ŽENE IZ NOVOG SADA: U glavi mi je bilo "Neću dugo, ubiće me. Umreću s detetom u naručju"

printscreen

Vesti

POTRESNA ISPOVEST PRETUČENE ŽENE IZ NOVOG SADA: U glavi mi je bilo "Neću dugo, ubiće me. Umreću s detetom u naručju"

Podeli vest

Daria T. (28) iz Novog Sada, koju je, kako se sumnja, pretukao nevenčani muž Amer G. (23), i to dok je držala njihovu bebu od 13 meseci, u potresnoj ispovesti za Kurir kaže da se i dalje plaši nasilnika

Mislila sam da će me ubiti, vikala sam: "Molim vas, pomozite mi, ljudi!" Sve vreme sam držala dete u naručju i nisam htela da ga pustim. U glavi mi je bilo: "Neću dugo, ubiće me. Umreću s detetom u naručju."

Ovako počinje svoju potresnu ispovest za Kurir Daria T. (28) iz Novog Sada, koju je nevenčani suprug Amer G. (23), kako se sumnja, u nedelju pretukao u Ćipranovoj ulici u Novom Sadu, i to dok je držala njihovu bebu od 13 meseci. Užasno nasilje snimile su komšije mobilnim telefonom, a snimak je uznemirio građane.

Nesrećna žena kaže da ovako nešto nikad ranije nije doživela.

Foto: printscreen

Nasilnik

- Taj šok nikad neću zaboraviti. Ni ja ni dete, iako je malo. Ono sada stalno plače i vrišti, a oboje se budimo noću od straha - kaže kroz suze Daria.

Prisluškivao razgovor

Kako kaže, sa Amerom, koga sada smatra bivšim nevenčanim suprugom, povremeno je živela u zajednici, ali nasilje nije trpela.

- Tog kritičnog dana Amer je dolazio kod mene više puta. Dolazio je i odlazio. Ja sam negde oko 18 časova otišla kod komšinice na kafu, s obzirom na to da nemam struje u stanu gde živim s detetom. Komšinica i ja smo pile kafu, kad je u jednom momentu ona signalizirala da vidi Amera kako prisluškuje šta pričamo - prepričava Daria šta je prethodilo nasilju.

Kako dalje kaže, videvši Amera, uzela je svoje dete u naručje i prišla mu.

Foto: printscreen

Pretučena žena

- Pitala sam šta radi tu, a on me je tada pitao: "Šta ti govoriš da sam ja peder?!" Odgovorila sam mu da ga uopšte u razgovoru s komšinicom nisam pomenula. I stvarno nisam! - tvrdi sagovornica i nastavlja:

- Počeo je da steže vilicu i psovao me je strašno. Psovao mi je i mrtvog oca i majku, govorio da sam kurva, da će me ubiti i silovati ćerku iz prvog braka... Ma, svašta. Onda mi je zatražio vodu kako bi popio lekove. Donela sam mu. U jednom trenutku je tražio da mu dam dete, ali nisam htela jer sam znala šta sledi. Znala sam da je hteo dete da spusti, a da mene tuče.

Daria objašnjava da je tada sela na stepenište u dvorištu prekoputa svog stana.

Uzeo nož

- Prišao mi je i opalio mi šamarčinu, pa još dve jače, pa me udarao u glavu. Nakon toga pocepao je majicu koju je imao na sebi, obmotao je oko mog vrata. Počeo je da steže majicom moj vrat i bukvalno me je tako i podigao sa stepeništa. Držala sam dete, stiskajući ga, da ne bi nešto i njemu uradio. Kad me je podigao majicom, tada me je srušio na zemlju i uspela sam svoj palac da podvučem pod majicu da bih nekako došla do daha - prepričava mučnu scenu pretučena žena i dodaje da ju je smrti spasao komšija, koji je slučajno naišao.

- Amer me je onda pustio i otišao je u moj stan. Videla sam da drži nož i zove me da dođem. Međutim, neko je pozvao policiju, koja je stigla baš u tom trenutku - kaže vidno potresena žena.

Određeno zadržavanje

Policija je juče saopštila da su uhapsili osumnjičenog muškarca zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, njemu je određen pritvor do 30 dana.

Dobija pretnje

Daria ističe da žene ne treba da ćute i trpe nasilje, i nada se da će Amar biti adekvatno kažnjen.

- Ne želim više da ga vidim! Plašim se njega i njegove porodice, jer sam već imala neke pretnje s njihove strane, ali neću odustati. Nadležni moraju da ga kazne - kaže ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 1 godinu

Mislim da je krivični zakon sam po sebi veoma slab, a pogotovo stavke koja se tiče porodičnog nasilja, jer smo u više navrata , čitajući crnu hroniku, bili uveravani da se nasilnik, nakon kraće odslužene zatvorske kazne, vraća radi osvete, vraća se da završi što je započeo i na taj način jednostavno usmrti svoju bivšu suprugu. Tek onda kada nasilnik postane ubica, isti se smešta tamo gde mu je mesto na duži vremenski period. Dakle, nasilnik kao potencijalni ubica, mora biti sprečen da postane ubica tako što će mu se odrediti zatvorska kazna minimum 5 godina, a za to vreme provedeno u zatvoru biti podvrgnut psihijatrijskim pregledima i analizama, a samim tim i lečenju. Samo mišljenje psihologa može se uzeti u obzir na sudu da li se nasilnik može pustiti na slobodu, čak i po samom isteku zatvorske kazne.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija