• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2022

13:00

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije!

Tanjug/Tara Radovanović

Vesti

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije!

Podeli vest

Svečanom ceremonijom polaganja zakletve pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u poslednjih godinu dana primljeni u radni odnos obeležen je Dan policije u Štark areni


Zakletvu je položilo 1.516 policijskih službenika, koji su se zakleli da će u svom radu postupati po Ustavu i služiti časno otadžini i narodu.

Ceremoniji obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Skupštine Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministar odbrane Nebojša Stefanović...


Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Vulin: Srbija može opstati samo oslanjajući se na sebe

Srbija kojoj služimo, jaka i sigurna, u ovakvom svetu može da opstane samo oslanjajući se na sebe, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, posle polaganja zakletve policijskih službenika koji su u poslednjih godinu dana primljeni u stalni radni odnos.

Vulin je naglasio da ponosno stoji pred još jednim strojem doraslim za barjak, čiji je zadatak da čuva narod i državu.

"Drugi narodi od Boga traže i večni život i spasenje, a mi Srbi samo pravdu, svako traži od Boga ono što mu je milo i ono što od ljudi nikada nije dobio. Srbi zato traže pravdu uz onu drugu reč koja ih određuje, a to je sloboda, jer bez pravde nema ni slobode", rekao je ministar Vulin.

Ističe da bi pripadnici MUP-a u svom radu trebalo da budu dostojni molitve naroda i vredni njegove nade.

Poručio im je da su se se danas zakleli da će čuvati pravdu i da ne bi trebalo da je uzimaju u svoje ruke, jer je to posao drugih, odnosno sudija i tužilaca.

"Ne dajte da godine koje su pred vama ukaljaju i potamne značku nemarom, neradom, nebrigom, kukavičlukom i pohlepom. Država će vas opremiti i naoružati, daće vam vlast i silu, ali čast da vam da ne može, to ste nam doneli i budite li je izgubili, izgubićete je sami, jednom zauvek i bespovratno", poručio je Vulin.

Dodao je da ratovi dođu i prođu, ali ratovi koje vode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a reč je o ratu sa kriminalom, nikada ne prestaje, te da zbog borbe sa zlom ne dozvole da i sami postanu zli.

Osvrćući se na globalnu situaciju u svetu, Vulin je naveo da Srbija u svetu nepravde traži svoje mesto, čuvajući vrednosti koje su je učinile velikom.

Istakao je da se od Srbije traži da se odrekne same sebe, da pogazi vekovna prijateljstva i da prizna lažnu državu Kosovo, kao i da se odrekne Republike Srpske, a time i sna da ćemo jednom kao i svi drugi narodi u Evropi biti jedinstven politički narod.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Traže da od vekovnih prijatelja napravimo nove neprijatelje, uvedemo sankcije Rusiji, traže sve ono što niti hoćemo niti možemo da im damo, a samo jedno ne traže-ne traže oprost za našu pobijenu decu. Ne traže oprost za godine agresije i bombardovanja, za zlo koje su nam naneli, jer oni u smrti naše dece greh ne vide ni svoje činjenje ni svoje zločinstvo, samo oprost od nas ne traže. Traže i da zaboravimo šta nam je činjeno, a da naša muka, naša nesreća, naša nevolja. još jednom bude igračka i oružje u rukama velikih", kazao je Vulin.

Zahvalio je i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je bio uz srpsku policiju kada su, kako je rekao, razbijane najkrvoločnije bande u Evropi i što je pružao podršku da istraju u toj borbi.

"Srbija kojoj služimo i zbog koje postojimo, uspravna i snažna, sigurnija, jača, u ovakvom svetu može da opstane samo oslanjajući se na sebe. Zato ponosno stojim pred još jednim strojem doraslim za barjak, da čuva narod i državu", podvukao je ministar policije Aleksandar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija