• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs

15.06.2022

16:53

UŽAS U BOGATIĆU! Devojčica (14) se sekla staklom po rukama, a onda su socijalni radnici otkrili JEZIVU ISTINU O ZLOSTAVLJANJU...

Vesti

UŽAS U BOGATIĆU! Devojčica (14) se sekla staklom po rukama, a onda su socijalni radnici otkrili JEZIVU ISTINU O ZLOSTAVLJANJU...

Podeli vest

Ona je u školi komadom stakla nanela sebi povrede po rukama, o čemu su iz škole obavestili policiju i socijalne radnike

Devojčica (14) iz okoline Bogatića prijavila oca zbog fizičkog zlostavljanja - on je uhapšen, a troje dece iz porodice izmešteno kod hranitelja.

Troje maloletne dece, dve devojčice i dečak, stari 11, 12 i 14 godina, iz Klenja kod Bogatića privremeno su odlukom Centra za socijalni rad privremeno izmeštena iz biološke u hraniteljsku porodicu, a njihov otac S.D. (46) je uhapšen, zadržan u policiji i uz krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici biće saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Ovo je, za sada, epilog pritužbe najstarije devojčice da ih otac fizički zlostavlja. Ona je,prethodno, juče u školi komadom stakla nanela sebi povrede po rukama, o čemu su iz škole obavestili policiju i socijalne radnike.

- Njene povrede nisu opasne, u pitanju su sitne ogrebotine, pa je jasno da je devojčica na ovaj način želela da skrene pažnju kako bi prijavila zlostavljanje. Na saslušanju u policiji ona je u prisustvu socijalnog radnika ponovila da ih otac često fizički zlostavlja, a najčešće šamara. Devojčica je još juče smeštena kod hranitelja, a danas je pronađena hraniteljska porodica koja je prihvatila njenu sestru i brata - navodi izvor Telegrafa.rs.

Deca su posle razvoda roditelja ostala da žive sa ocem koji se u međuvremenu ponovo oženio. Pohađali su četvrti, peti i sedmi razred osnovne škole. Osim što su, prema prijavi najstarije devojčice često dobijali batine, sumnja se da su deca i psihički zlostavljana.

- Živeli su u teškim uslovima, bez struje i vode u kući. Sa majkom nisu u kontaktu od kada su se roditelji razveli pa zbog toga nije postojala mogućnost da ostanu kod nje. Za sada je jedino rešenje da budu smeštena u hraniteljske porodice, a u narednom periodu u zavisnosti od toka postupka koji je složen i osetljiv tražiće se najbolje rešenje za decu - naveo je za Telegraf.rs izvor iz istrage ovog slučaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija