• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2022

20:57

HRKALOVIĆ I STEFANOVIĆ DALI SU IZJAVE SEKTORU UNUTRAŠNJE KONTROLE Oglasilo se i Tužilaštvo, evo šta sledi...

printscreen

Vesti

HRKALOVIĆ I STEFANOVIĆ DALI SU IZJAVE SEKTORU UNUTRAŠNJE KONTROLE Oglasilo se i Tužilaštvo, evo šta sledi...

Podeli vest

Bivša državna sekretaraka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji ministar policije, sada ministar odbrane Nebojša Stefanović dali su danas izjave u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a u svojstvu građana

Prema proceduri u ovim slučajevima oni svoje tvrdnje mogu da potkrepe tako što će dostaviti SUK-u ili Višem javnom tužilaštvu u Beogradu pisane dokaze za činjenice koje iznose i ukažu na lica koja bi mogla kao svedoci da potvrde njihove navode.

Takođe policija može po službenoj dužnosti ili po nalogu VJT da prikupi i obezbedi druge dokaze.

Nakon uzimanja izjava, prikupljanja i obezbeđivanja dokaza, SUK MUP-a dostaviće izveštaj VJT koje onda ceni da li ima osnova sumnje da je izvrseno krivično delo i da li se radi o krivičnom delu iz nadležnosti VJT ili TOK ili nema dokaza za tvrdnje koje su iznosili u medijima, rečeno je Tanjugu u VJT.

Ranije danas Hrkalović i Stefanović su dali izjave SUK-u povodom informacija koje su prethodnih dana iznosili u medijima.

Izjave su dali na poziv SUK-a koji postupa po nalogu VJT za prikupljanje informacija i obaveštenja u cilju provere ima li elemenata nekog krivičnog dela iz njegove nadležnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija