• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

28.06.2022

13:38

ISPOVEST STRICA JEDNOG OD TRAGIČNO STRADALIH MLADIĆA! Luka je planirao da živi u Beogradu, SAMO JEDAN ISPIT GA JE DELIO OD NAJVEĆE ŽELJE!

printscreen

Vesti

ISPOVEST STRICA JEDNOG OD TRAGIČNO STRADALIH MLADIĆA! Luka je planirao da živi u Beogradu, SAMO JEDAN ISPIT GA JE DELIO OD NAJVEĆE ŽELJE!

Podeli vest

Stric Luke Mićovića, koji je poginuo zajedno sa Ognjenom Vasiljevićem, Ivanom Stančićem i Nikolom Zekavicom, kaže da mladići nisu bili pijani u vreme udesa, te da su im se od siline udarca slomili vratovi

- Deca su bila divna, za primer, bez ijedne mrlje u ovom životu. Nikakvi pijanci nisu u pitanju, kriminalci, ni mangupi, već pravi mladi ljudi pred kojima je bio život i budućnost! Bili su nerazdvojni i zajedno su otišli u smrt.

Foto: Informer

Mesto nesreće

Ovim potresnim rečima započinje ispovest Darko Mićović, stric Luke Mićovića (20), koji je poginuo s prijateljima Ognjenom Vasiljevićem (19), Ivanom Stančićem (19) i Nikolom Zekavicom (18) u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između subote i nedelje u selu Jančići kod Čačka, kada su se vraćali sa proslave rođendana na kojoj su bili samo pola sata. Džip u kome su mladići bili sleteo je sa puta, a pronađeni su sedam sati kasnije.

Nalazi obdukcije

- Teško nam je nakon što smo saznali da smo ostali bez Luke i njegovih drugara. Mladi životi su u pitanju i to je ono što razara čoveka. Kad neko boluje, ti se u podsvesti spremaš za njegov odlazak, ali ovako iznenada, i to mladost... Strašno - kaže Lukin stric.

Foto: Privatna arhiva

Umrlica

Neutešni čovek kaže da se ne zna još uvek kako je došlo do same nesreće, ali navodi da je tačno da su bili na proslavi punoletstva drugarice pre tragedije.

- Pogodile su nas vesti da su bili pijani te večeri, a dobili smo nalaz obdukcije koji je utvrdio da nijedan od mladića nije imao ni kap alkohola u sebi. Nažalost, prema obdukciji, sva četvorica su poginula jer su im se polomili vratovi, a to je trenutna smrt. Po telu su imali samo nekoliko ogrebotina - kaže naš sagovornik i dodaje da je vozač Vasiljević imao regularnu vozačku dozvolu jer je polagao kao srednjoškolac:

Foto: Printscreen 192.rs Instagram

Nastradali momci

- Ljudima je teško da poveruju da u ovom vremenu mladići ne piju, ne drogiraju se, ali takvi su bili baš ovi momci. Moj Luka je trebalo juče da položi poslednji ispit i da očisti godinu na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Planirao je da se prebaci za Beograd, gde mu studira i devojka, da žive zajedno - rekao je stric i dodao da će Vasiljević i Zekavica biti sahranjeni danas, dok će se u sredu oprostiti od Stančića i Mićovića.

Čačani koji su poznavali drugove kažu da su svi bili odlični učenici.

Nikolu tražio brat

- Bili su posebni, svako na svoj način, ali svi ih pamtimo po njihovim osmesima, vedrom duhu - kaže jedan Čačanin.

Foto: Društvene mreže

Stori brata stradalog Nikole

Prijatelj porodice Zekavica objasnio je da je Nikola pre deset dana proslavio punoletstvo.

- Nikola je završio treću godinu gimnazije sa odličnim uspehom i bio je veoma nadaren za nauku, fudbal. Ne mogu da prihvatim činjenicu da je sudbina htela da takav mladić strada. Brat ga je u nedelju ujutru tražio, pisao je po mrežama da li neko zna gde je, pošto se do sada nikad nije desilo da se ne vrati kući. Posle tragedije napisao je "Samo da si nasmejan, baš takvog te pamtim".

Grad Čačak proglasio je dvodnevnu žalost, a sinoć je na gradskom trgu organizovano puštanje belih balona u znak sećanja na poginule.

Oproštaj

Od Ivana Stančića i Ognjena Vasiljevića oprostila se njihova profesorka Dušica Rečević.

- Iskreno saučešće porodicama. Znam trojicu mladića, nekima sam i predavala. Sve sjajni momci, dobri đaci, ne dao bog ovakvu tugu nikome. Počivajte u miru i budite opomena ostalima. Ti 18. rođendani u gluvo doba noći na nepoznatom terenu... Odlaze sinovi jedinci, nesuđeni studenti, nasmejana i nevina lica... Ivana i Ognjena nikada neću zaboraviti - napisala je profesorka Dušica Rečević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija