• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.06.2022

13:56

ISKALIO BES U JUTARNJEM UKLJUČENJU RTS! Tužilaštvo traži meru obaveznog psihijatrijskog lečenja za muškarca koji je vređao voditeljku i građane Srbije!

printscreen

Vesti

ISKALIO BES U JUTARNJEM UKLJUČENJU RTS! Tužilaštvo traži meru obaveznog psihijatrijskog lečenja za muškarca koji je vređao voditeljku i građane Srbije!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema V.J. jer je stao ispred kamere RTS-a, koja je snimala uživo uključenje i izveštavanje reporterke, pa izneo uvrede na račun Republike Srbije

Naime, prema nalazu i mišljenju sudskog veštaka - psihijatrije, V.J. je delo izvršio u neuračunljivom stanju, usled duševne bolesti. 

Zbog toga tužilaštvo smatra da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni učini novo delo, slično ili teže krivično delo, zbog čega predlaže sudu da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, kako bi se postigla zadovoljavajuća remisija njegovog psihičkog stanja. 

Foto: printscreen

 

V.J. je osumnjičen da je učinio protivpravno delo, u zakonu odredjeno kao krivično delo  Povreda ugleda Srbije iz člana 173. Krivičnog zakonika i nalazi se u pritvoru.

Podsetimo, on je 13. juna u 06:07 sati na Terazijama prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program "uleteo" u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode.

Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući prvo dva prsta, a potom i srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkama govorio o Srbiji, nazivajući je i "fašističkom" državom.
V.J. je državljanin Srbije koji živi u Nemačkoj i nema prijavljeno prebivalište ili boravište u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bogoljub

pre 1 godinu

Ko(nj) je čovek? Ali da obajvimo ne samo inicijalile, nego ime, i ime njegove familije? Kakvo (ne)vaspitanje! (Pro)kazao je sve o sebi u stvari.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija