• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.07.2022

07:00

Detalji optužnice protiv bivšeg funkcionera MUP! Simiću sude zbog Bihalijevog 'poršea'

Vesti

Detalji optužnice protiv bivšeg funkcionera MUP! Simiću sude zbog Bihalijevog 'poršea'

Podeli vest

General Dragiša Simić (52) optužen da je oduzeo skupoceni "porše panamera", koji je u to vreme vozio predsednik pokreta "Levijatan" Pavle Bihali. Simić se takođe tereti da je urgirao da se ne pišu prekršajne prijave. Tužilac je za Dragišu Simića tražio dve godine zatvora

General Dragiša Simić (52) našao se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da je 2019. pratio i oduzeo skupoceni "porše panamera", koji je u to vreme vozio predsednik pokreta "Levijatan" Pavle Bihali! General, koji je javnosti postao poznat posle ljubavne afere sa pevačicom Ljupkom Stević, tereti se i da je u četiri navrata urgirao kod kolega da se njegovim prijateljima ne pišu prekršajne prijave.

Početak suđenja policijskom generalu, međutim, juče je odložen u Višem sudu u Beogradu jer se nisu pojavila trojica policajaca, koji su takođe optuženi u ovom slučaju. Jedan zbog bolesti, drugi jer je u Grčkoj, a za trećeg odbrana nije znala da objasni zbog čega nije došao.

Posrednik u naplati


Simić se, inače, tereti za trgovinu uticajem, kao i da je u više navrata zloupotrebio položaj.

"Simić je 2019. policajcu Interventne jedinice 92 Dejanu S. i komunalnoj policajki Jeleni S. naložio da tokom radnog vremena prate i nadziru "porše" koji je Željko M., uz posredstvo generala, prodao Borivoju A. za 50.000 evra. Kupac je, međutim, ostao dužan za vozilo 20.000 evra, koje je Simić trebalo da preda prodavcu", navodi se u optužnici, i precizira:

"Po Simićevom nalogu, Dejan i Jelena su tragali za 'poršeom', koji je u to vreme koristio Pavle Bihali, pa su ga danima pratili. Kada su 21. februara 2019. javili Simiću da se skupoceni automobil nalazi u Kumodraškoj ulici, general je sa saradnikom otišao na tu adresu, dao mu rezervni ključ i naložio mu da ga odveze na drugu lokaciju. Samo dan kasnije, kupac Željko M. je Simiću, kao posredniku, isplatio 20.000 evra koje je dugovao za automobil."

General je osim za "porše" optužen i da je podstrekao saobraćajne policajce da prijatelju Andriji M., koji je dva puta vozio bez dozvole, ne pišu prekršajnu kaznu. Takođe, urgirao je da ne sankcionišu Mehmeda E. za nasilničku vožnju i da ne pišu prekršajnu prijavu još jednom njegovom prijatelju, Luki N.

Bihali: General je moj prijatelj

Osnivač "Levijatana" Pavle Bihali kaže da je sporni "porše panamera" zapravo on kupio, a ne Željko M., i negirao je navode iz optužnice protiv Dragiše Simića da je general posredovao u toj kupoprodaji.

- Ja sam u prijateljskim odnosima sa Simićem i nikakvih problema sa njim nemam, niti sam imao. Ceo grad je znao 2019. da je taj "porše panamera" zapravo moj, u to vreme sam ga čak brendirao logom "Levijatana", tako da je malo čudna priča da je neko otimao taj auto zbog duga. Ja sam kola pošteno kupio i nikakav problem s njima nisam imao. Da je kojim slučajem postojao bilo kakav problem, Dragiša bi me pozvao, seli bismo i rešili sve kao civilizovani ljudi - ističe Bihali.

On ponavlja da mu niko nikada nije oduzeo taj automobil, "a ponajmanje Simić":

- To se jednostavno nije desilo, jer nije bilo razloga. Da ne ulazim sad u to da to nije ni moguće. U tužilaštvu sam saslušan kao svedok i ispričao sam im isto što i vama. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zemlja prokletih

pre 1 godinu

SNS mafija je svuda pusta pipke, i za sve se pita AV Kapone. Srbija je postala mutant Kolumbije i Severne Koreje.

PETAR

pre 1 godinu

DALI CE BITI PRIVEDENA U ZATVOR I LJUPKA DA OLAKSA SIMICU BORAVAK U ZATVORU,OTKUD GENERALU TOLIKO DIPOVA I SVALERKI NARAVNO TO SVE KOSTA NO ON UMESTO DA RADI ZA SRBIJU ON RADIO ZA SEBE,ODUZITI MU SVE I ONEMOGUCITI RAD NAPOLOZAJE OSIM GROBARSKE POSLOVE DA KOPA GROBNICE

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija