• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

02.07.2022

07:51

Video bivšu ženu u kafiću sa drugim, uzeo pušku i napravio masakr! Šest godina od stravične tragedije kakvu Žitište ne pamti!

Vesti

Video bivšu ženu u kafiću sa drugim, uzeo pušku i napravio masakr! Šest godina od stravične tragedije kakvu Žitište ne pamti!

Podeli vest

Prošlo je tačno šest godina kada je Siniša Zlatić (46) iz Žitišta ubio svoju bivšu suprugu Dijanu (30), njenog prijatelja Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34) u bašti kafića u Žitištu

U masakru je ranjeno još 22 osobe, a sve se odigralo u vreme "Pile festa" kada se meštani Žitišta i drugih okolnih naselja okupljaju u lokalnom kafiću.

Tog dana u objektu je bio i Siniša Zlatić koji je u kafiću primetio bivšu ženu sa momkom. On je napustio lokal, otišao kući i uzeo pušku. 

Foto: screenshot

Mesto odakle je Zlatić pucao

Kada se vratio, naslonio se našank i počeo je da puca.

Pomahnitali Zlatić, koji se nije mirio s rastankom od supruge Dijane pucao je u nju, potom u njenog partnera Jojića, njegovog poznanika Mijatovića, a potom je rafal pokosio Jovanu Popović i Vladimira Kosovića, goste lokala koji su se zadesili na liniji vatre.

Foto: Tanjug

Mesto zločina

Posle jezivog masakra Zlatića su savladala trojica policajaca, kojima je, kako su svedočili, rekao: "Ubio sam kurvu, htela je da mi odvede dete".

Šest godina kasnije Zlatić je iza rešetaka, osuđen na najveću kaznu, a Dijanini roditelji preuzeli su brigu o njenom sinu.

- Nemam više snage ni da govorim, deteta mi nema i to je to. Razboleli smo se posle svega - teškim glasom izgovara Sveto Savanović, Dijanin otac.

- Ostao nam je unuk, gledamo da ga izvedemo na put, baš je ovih dana polagao maturu - objašnjava on za Kurir.

On objašnjava da će danas izaći na groblje i obeležiti šest godina od jezivog zločina koji je potresdao sve u Žitištu.

- Najmanje što možemo da uradimo je da izađemo na groblje, imamo muku koju imamo, to neće proći - naveo je Savanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija