• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

05.07.2022

14:28

VLASNICI MALINJAKA U STRAHU OD PLJAČKAŠA CRVENOG ZLATA! Policija ekspresno uhapsila lopove, ali to nije bio JEDINI SLUČAJ!

printscreen

Vesti

VLASNICI MALINJAKA U STRAHU OD PLJAČKAŠA CRVENOG ZLATA! Policija ekspresno uhapsila lopove, ali to nije bio JEDINI SLUČAJ!

Podeli vest

Policija u Arilju i Požegi je rasvetlila do sada neverovatnu, ali istinitu, krađu malina

Uhapšen je par koji živi u vanbračnoj zajednici, koji su zatečeni u crnom BMW-u sa gajbicama maline, ali i nekih drugih predmeta, koje su usput pokrali.

Dejan Jovanović iz ariljskog sela Dobrače kaže da je policija uspešno i vrlo brzo obavila svoj zadatak – uhapsila kradljivce malina.

Foto: Z.G.

 

- Brali smo maline kao svaki dan. Negde između 18 i 19 časova pozvala me je komšinica i rekla da je videla crni karavan VMW sa somborskim tablicama blizu njenih gajbica sa malinama, a da joj nedostaje oko 40 gajbica. Odmah smo zvali policiju u Arilju, ali ih oni nisu stigli, pa smo zvali i policiju u Požegi. Oni su ih sačekali na Ariljskoj rampi, raskrsnici gde se iz Arilja ulazi u Požegu.

U policijskom dosijeu sakupio više od 40 krivičnih prijava 

U automobili su zatekli muškarca i ženu, koji su živeli u vanbračnoj zajednici, u ariljsku policijsku stanicu – kaže Dejan i dodao da. Saznalo se da muškarac ima podeblji policijski dosije, sa preko 40 krivičnih prijava.

- Pozvali su i nas meštane da dođemo u stanicu. Mojih gajbica nije bilo, a bilo je gajbica i od drugih komšija. Sve gajbice sa malinama su vraćene vlasnicima. A u automobilu su pronađena i neka ćebad, koja su ukrali od jednog komšije i nekih drugih stvari, pa čak i gajbica piva – kaže Dejan.

Foto: Z.G.

 

Ženi su napisane 3 do 4 krivične prijave, a kako kaže Dejan, pokazivala je policiji neki papir da ima psihološke bolesti. I muškarcu je napisano nekoliko krivičnih prijava, od nevezanog pojasa do krađe.

- Koliko mi je poznato pušteni su i da im je zabrenjen ulazak na teritoriju opštine Arilje – dodao je Dejan.

Kradene maline prodaju nakupcima

Objasnio je da su čekali vreme kada se iznose gajbice pored puta da bi otkupljivač preuzeo. Kada ih uzmu prodaju ih natkupcima i lepo zarade.

Takođe je ukazao da ima lopova koji noću upadaju u malinjake i beru maline.

- U selima Stupčevićima i Latvici vlasnici malinjaka se žale da samo svetlucaju lampe u malinjacima – kaže Dejan.

Dragan Bogdanović, predsednik udruženja malinara „Vilamet“ kaže da mu je jedan malinar iz Dobrača ispričao kako je prepao noćne kradljivce malina.

- Ustao je negde oko 2 sata noću i u malinjaku video više svetala od lampe. Viknuo je glasno i zatim video kako lopovi beže ka nekom potoku – kažeDragan.

Foto: Z.G.

 

Vlade Nikolić, predsendik udruženja malinara „Crveno zlato“ iz Kosjerića, kaže da nije čuo za krađe malina u kosjerićkom kraju.

- Nije bilo, a i ne znam kako to uspevaju, kada se ni danju ne obere sve kako treba. Bilo je nekih smešnih priča, pa čak i da dovode noću slepe i slabovide osobe kako bi brale po osećaju kada pipnu malinu – dodao je Vlade sa osmehom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija