• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2022

10:33

PROPAO POKUŠAJ PODMIĆIVANJA! Osumnjičeni za uticanj na svedoke, zanemeli na saslušanju

Vesti

PROPAO POKUŠAJ PODMIĆIVANJA! Osumnjičeni za uticanj na svedoke, zanemeli na saslušanju

Podeli vest

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su Ž.I. i Ž.N. iz Alibunara, koji se sumnjiče da su uticali na okrivljenog G.Ć. i njegovu suprugu, da on promeni iskaz, a ona da ne svedoči u postupku koji se vodi protiv S.D. iz Alibunara, okrivljenog za pranje novca, koji se nalazi u pritvoru

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Njima se na teret stavlja krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor, a sud je predlog usvojio i obojici odredio pritvor da ne bi uticali na svedoke, a prema Ž.I. i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da su Ž.I. i Ž.N. preneli G.Ć. poruku pritvorenog S. D, da će mu on oprostiti dug ukoliko promeni svoj iskaz dat u tužilaštvu i ukoliko ne svedoči njegova supruga, koja je svedok u postupku koji se vodi protiv G.Ć. i S.D. zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Tužilaštvo u saopštenju podseća da se pored S.D, koji je vlasnik menjačnice iz Alibunara "Herc", istraga za pranje novca se vodi i protiv policijskog službenika iz tog mesta M.M. koji se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Druga trojica osumnjičenih u tom postupku se brane sa slobode i to su pomenuti G.Ć, imače vlasnik “Restorana kod Kovačevića” iz Alibunara, zatim direktor stovarišta “Unitrgovina” doo iz Kovačice J.B. i zaposleni u toj firmi Z.H.
Od 10.000 evra dug narastao na 60.000 

 

Takođe, tužilaštvo podseća da se sumnja da je S.D. u toku 2014. godine pozajmio G.Ć. iznos od 10.000 evra, uz kamatu od pet odsto mesečno, a kako G.Ć. nije mogao da vraća ovu nesrazmerno ugovorenu kamatu, do 2018. godine dug je narastao na 60.000 evra.

Kako bi mu vratio dug, na predlog S.D, G.Ć. je na ime svog restorana podigao namenski kredit od 59.160 evra "za energetsku efikasnost" kod Garancijskog fonda AP Vojvodine.

G. Ć. se tereti da je tako dobijen novac u dinarskoj protivvrednosti, po nalogu S. D, prebacio na račun "Unitrgovine", dok je novac knjigovodstveno proknjižen kao avans.

Sumnja se da J. B. iz blagajne "Unitrgovine" podizao novac iz dnevnih pazara i predavao ga na ruke S. D. i M. M, da bi potom, kako bi prikrio izvršenje krivičnog dela, naložio Z. H. da sačini lažne fakture o navodno isporučenom građevinskom materijalu.

U stanu i drugim prostorijama koje koristi M. M. prilikom pretresa je pronađena municija različitog kalibra, koju je držao bez dozvole nadležnog organa.

Tužilaštvo navodi da nastavlja istragu u cilju rasvetljavanja svih okolnosti ovog slučaja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

UHAPŠENA SLUŽBENICA VOJSKE! Pali i njen muž i ćerka zbog PRIMANJA MITA! Umešano još 6 osoba!
Hronika

UHAPŠENA SLUŽBENICA VOJSKE! Pali i njen muž i ćerka zbog PRIMANJA MITA! Umešano još 6 osoba!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Vojne policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su vojnu službenicu V. S. (60), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, njenog supruga R. S. (62) i njihovu ćerku G. S. R. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita u pomaganju i još šest osoba zbog sumnje da su davali mito

23.06.2022

17:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija