• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

18.07.2022

09:06

UBIJEN PRED SUPRUGOM ISPRED ZGRADE U KOJOJ JE ŽIVEO! Četiri meseca traje potraga za osumnjičenim za ubistvo u Obrenovcu

printscreen

Vesti

UBIJEN PRED SUPRUGOM ISPRED ZGRADE U KOJOJ JE ŽIVEO! Četiri meseca traje potraga za osumnjičenim za ubistvo u Obrenovcu

Podeli vest

Branislav Penčić iz Obrenovca ubijen je sa 30 metara iz pištolja sa prigušivačem naočigled supruge. Tačan motiv likvidacije još nije poznat, a policija četiri meseca traga za osumnjičenim Damirom P. (26)

Međunarodna Interpolova poternica već četiri meseca raspisana je za Damirom P. (26) iz Hrvatske zbog sumnje da je u Obrenovcu ubio Branislava Penčića (41), bivšeg vođu navijačke grupe "Head Hunters". Poslednja operativna saznanja govore da je utočište nakon zločina našao u Bosni i Hercegovini.

Foto: Informer

Mesto brutalnog ubistva

U pritvoru su nalaze Šain L. (52) iz Severne Makedonije i Igor B. (44) iz Beograda koji su, kako se sumnja, pomagali u svirepoj likvidaciji. Oni su se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na saslušanju branili ćutanjem.

Tokom istrage policija je pokazala da je Šain, navodno bio zadužen da Damira doveze do mesta likvidacije, a da ga je Igor krio nakon zločina. Međutim ko ih je i zašto unajmio za surovu likvidaciju još nije poznato.

Kako su mediji ranije izveštavali, brutalna likvidacija dogodila se kada je Penčić parkirao "hjundai tucson" ispred zgrade gde živi. On i njegova supruga uzeli su kese iz pomenutog vozila i krenuli peške ka drugim kolima "reno klio". U tom trenutku je, kako se sumnja, Damir P. sa fantomkom na glavi "iskočio" iz broja 88 i ispalio rafal u Penčića sa udaljenosti od 30 metara.

Foto: N. Š.

Uviđaj nakon pucnjave

- Istragom je utvrđeno da je u Penčića pucano iz pištolja sa prigušivačem. Kamere su snimile da je ubica izašao iz "punta" kada je video Branislava sa suprugom. Posle likvidacije, trojica muškaraca odvezli su se u okolinu Obrenovca. Tada su se otarasili "punta" i uzeli "škodu". Šain je uhapšen na graničnom prelazu sa Makedonijom - rekao je za medije izvor blizak istrazi.

Policija je došla do dokaza da je Igor, Damira dovezao do granice sa BiH, pa se pretpostavlja da je on tamo našao sklonište, dok je Beograđanin nešto kasnije uhapšen.

Foto: N. Š.

 

Penčić je preminuo u Urgentnom centru 19. marta oko 16.20 nakon reanimacije koja nije uspela. Policija je blokirala Obrenovac, ali ubica je već pobegao. Tačan motiv ubistva još nije utvrđen. Njegova supruga nije mogla mnogo da pomogne tokom istrage.

Branislav Penčić bio je meta napada i ranije. Naime, prvi put je ranjen 2016. godine na autobuskoj stanici u Obrenovcu. Do 2013. godine je bio vođa navijača grupe “Hed hanters”, koja je do tada važila za ozbiljnu grupu u navijačkom svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija