• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Rafailović

21.07.2022

09:11

ZVONILI SMO KOMŠIJAMA NA INTERFON I LUPALI IM NA VRATA DA IZAĐU! Milica opisala sav užas koji se dešavao tokom požara na Vidikovcu: Vatra je zahvatila i stan iznad!

informer.rs

Vesti

ZVONILI SMO KOMŠIJAMA NA INTERFON I LUPALI IM NA VRATA DA IZAĐU! Milica opisala sav užas koji se dešavao tokom požara na Vidikovcu: Vatra je zahvatila i stan iznad!

Podeli vest

Milica, devojka koja je bila očevidac jezivog požara na Vidikovcu u kome je stradala V. L. kaže da je požar bio baš veliki, toliko da je zahvatio i stan iznad. Od stana u kom je vatra buknula nije ostalo ništa


Komšinica nastradale žene V. L. u požaru koji je izbio u stanu na Vidikovcu

 

- Počelo je negde oko 5.10, oko 5.15 sam čula da je neka žena vikala "požar". Ja sam bila kod drugarice, pozvala sam mamu pošto mi živimo dva sprata iznad stana gde se desio požar. Mama mi se nije javila, zvala sam vatrogasce i Hitnu pomoć. kasnije mi se mama javila, oni su pokušali da izađu iz zgrade ali nisu mogli zbog dima. Tek kad je uzela peškir natopljen vodom, uspela je da izađe. Moj komšija i ja smo krenuli da zvonimo redom na interfon i da lupamo na vrata starijim komšijama. Dosta njih je izašlo, ali dosta njih nije moglo da izađe jer su nepokretni pa su osali u stanovima. Policija i vatrogasci došli su nekih 15-ak minuta nakon što smo ih pozvali - kaže Milica za Informer i ističe da je policija evakuisala zgradu po dolasku.

- Kad je policija došla evakuisali su zgradu, zamolili su sve da izađu. Naša zgrada ima 13 ili 14 spratova i svaki sprat ima po 4 stana. Podosta. Dosta ljudi je uspelo da izađe, ali je i dosta starih moralo da ostane u stanu. Komšije iz stana pored u kom je izbio požar nisu mogli da izađu od dima.

Milica kaže za Informer da nastradalu ženu nije poznavala dobro. 

- Ona je srednjih godina i koliko sam ja upoznata, živela je sama. Nije nešto preterano izlazila. Bila je pokretna.

Podsetimo, telo nesrećne žene je pronađeno u hodniku, pa se pretpostavlja da je pokušala da uzađe, ali se, nažalost, verovatno ugušila.

Kako kaže, uzrok požara se još uvek ne zna. 

- Policajci još uvek rade uviđaj, videće kad završe. Baš je bio veliki požar, zahvatio je i stan iznad. U stanu iznad je koliko sam razumela od komšija parket izgore, ali za ostalo ne znam. Od stana u kom je izbio požar nema ništa. To je bio stan oko 100 kvadrata. 

Brat nastradale žene: Ne znam šta je uzrok požara

Brat nastradale žene V. L. kratko je rekao za Informer da se uzrok požara još uvek ne zna. 

- Ne znam šta bi mogao da bude uzrok požara. Utvrdiće policija - rekao je kratko vidno uznemiren čovek.

Podsetimo, jutros je izbio požar u ulici Vidikovački venac 37, u zgradi na osmom spratu. U gašenju požara učestvovalo je 20 vatrogasaca sa sedam vozila, a požar je lokalizovan. Brzom intervencijom sprečeno je da se vatra proširi na druge stanove. Na terenu je policija.

U požaru je stradala žena V. L. stara oko 60 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija