• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2022

08:40

ADVOKATICA ZORA DOBRIČANIN OTKRIVA: Evo zašto je Zoran šetao slobodno gradom nakon što je osuđen na 40 godina zatvora

Informer

Vesti

ADVOKATICA ZORA DOBRIČANIN OTKRIVA: Evo zašto je Zoran šetao slobodno gradom nakon što je osuđen na 40 godina zatvora

Podeli vest

Poznata advokatica Zora Dobričanin otkrila je zašto je Zoran Marjanović dobio dozvolu da napusti Palatu pravde nakon što je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović

Javnost je iznenadila činjenica da je Zoran kao osuđeni ubica dobio priliku da mirno išeta iz Palate pravde i ode u kafić kraj Palate pravde. Zora Dobričanin objašnjava da je do ovoga došlo zbog pravnog vakuma i da nije jedinstven slučaj:

- Sud ne hapsi. Bila je dilema kako ga sudija nije zdržala. Ne, sudija ne hapsi, sudija ne stavlja lisice na ruke. To ne radi ni sudija, ni tužilac, ni sudaska straža. Samo je policija ta koja lice može da liši slobode. Postoji i građansko hapšenje, da možete da zadržite određeno lice… Odluka o pritvoru je bila doneta, ali očigledno nije bilo policije koja to može da uradi - rekla je Zora u specijalnoj emisiji Mladena Mijatovića na televiziji Pink.

Foto: Informer

Zoran Marjanović

Ona kaže da sudija nije unapred obavestila policiju kako u javnost ne bi isplivala informacija da je Zoran osuđen, pre nego što ova svoju odluku izrekne na suđenju:

- Poenta priče, sudija sigurno nije tu odluku o pritvoru donela u tom trenutku dok je čita, ta odluka je sigurno otkucana dva, tri sata pre. Međutim, mi imamo jedan veliki problem - informacije cure. Da je rešenje o pritvoru poslato potražnom odeljenju, policiji, kome god, onda kada je otkucano, malo je verovatno da to ne bi procurilo u javnost - smatra Dobričanin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 godinu

UžaS(rbija) je sigurna kuća za sve fele krimosa. Oni su zaštićeni kao beli medvedi. Neća ova ptičica sastaviti ni dve godine (2022, 2023), eto njega do proleća u Borči da uživa. Mora čovek da radi i da zaradi porodici za život.

Teodor

pre 1 godinu

Auuu-h, šta napriča advokatica?! Da je postojala volja da bude uhapšen odmah, Marjanović bi bio uhapšen nakon što iz sudnice zakorači u hodnik suda. Ako se dva-tri sata ranije znalo kakva će biti presuda, kako nam sugeriše advokatica, sve je to moglo biti pripremljeno, a nalog policiji poslat istog trenutka kad je pročitana presuda. A budući da faks ide brzinom svetlosti, minut kasnije policija, koja je već u zgradi suda, ili bar ispred Palate pravde, ima nalog za hapšenje. Ovako ispada da je nalog policiji poslat golubijom poštom preko Donje Šatornje i nušićeve Ivanjice, i stići će ovih dana... Nego 'ajde, da se narod malo zamajava, da se dižu tenzije, da se skreće pažnja sa drugih stvari.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija