• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

25.07.2022

14:27

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV KLANA DARKA ŠARIĆA! Sumnja se da je i njegov brat Duško izvršavao krivična dela

Zoran Sinko

Vesti

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV KLANA DARKA ŠARIĆA! Sumnja se da je i njegov brat Duško izvršavao krivična dela

Podeli vest

Darku Šariću se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa dva krivična dela priprema teškog ubistva, i to na štetu svedoka saradnika Nebojše Joksovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o proširenju istrage protiv kriminalne grupe Darka Šarića, kojom su obuhvaćeni on, njegov brat Duško Šarić, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, potvrđeno je za "Telegraf.rs".

Foto: Zoran Sinko/Printscreen

 

Naime, Duško Šarić se, navodno sumnjiči da je, po Darkovim naređenjima vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

- Kao dokaz nađena je komunikacija preko "skaja". Duško se sumnjiči i da je preko Aleksandra Boškovića podmićivao dvojicu radnika MUP-a - Danila Stojanovia i Milutina Radovanovića. Policajci su imali naređenje da im dostavljaju određenje informacije iz istraga koje su bile za njih zanimljive- kaže njihov izvor iz TOK-a.

Šariću se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa dva krivična dela priprema teškog ubistva, i to na štetu svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Tereti se i za dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, kao i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Advokat Dejan Lazarević se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Bojan Stanojković se tereti za krivično delo udrživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivanih materija i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Foto: printscreen

 

Danilo Odović se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo.

Nikola Spasojević se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju.

Marko Vukić, Stefan Andrejić i Uroš Radovanović se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa po dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, po jedno krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju.

Milan Vučinić se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo.

Foto: Zoran Sinko

 

Darko Šarić uhapšen je 14. aprila zbog sumnje da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao organizovanu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmerama na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan dogovaranja neovlašćene kupovine kokaina, njegov transtport do Evrope radi dalje prodaje, a sve u cilju sticanja finansijske koristi.

Sa njim su uhapšeni i njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Radovanović (koji se ranije prezivao Mišić), Danilo Odavić, Duško Mirković i Danilo Stojanović.

Prethodno je Šariću je 24. decembra Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredilo kućni pritvor uz elektronski nadzor.

On je četiri i po godine bio u bekstvu, a predao se domaćim pravosudnim organima u martu 2014. godine od kada je do 24. decembra 2021. bio u pritvoru.

Foto: printscreen

 

Ovo je drugi zločin za koji se tereti Pljevljak. Protiv njega se vodi istraga za organizovanje i ubistvo bliskog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru.

Paralelno sa hapšenjem u Srbiji, u Hrvatskoj su lisice stavljene još dvojici, kako se tvrdi, pripadnika Šarićeve kriminalne grupe, Petru Ćosiću i Manuelu Vuliću, koji su učestvovali u ubistvu Milovca, zvanog Cigla, u Ekvadoru. On je teško ranjen 13. novembra 2020. godine ispred teretane gde je vežbao. Prebačen je u bolnicu, odakle je pušten na kućno lečenje 11. januara naredne godine, da bi mu narednog dana pozlilo. Posle nekoliko sati, u zoru 13. januara, preminuo je u svom dom


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEBOJŠA JOKSOVIĆ, svedok-saradnik u postupku protiv DARKA ŠARIĆA! Saslušan u TOK, a evo šta je rekao na sudu
Hronika

NEBOJŠA JOKSOVIĆ, svedok-saradnik u postupku protiv DARKA ŠARIĆA! Saslušan u TOK, a evo šta je rekao na sudu

Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, saslušan je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu kao svedok u istrazi koja je krajem maja pokrenuta zbog sumnje da su Pljevljak i ostali osumnjičeni planirali i pripremali njegovu likvidaciju

21.07.2022

14:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija