• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

26.07.2022

15:11

PLJUNUO NA ZNAČKU I SLUŽBU! Korumpirani policajac i njegov saučesnik ostaju iza rešetaka!

Vesti

PLJUNUO NA ZNAČKU I SLUŽBU! Korumpirani policajac i njegov saučesnik ostaju iza rešetaka!

Podeli vest

Viši sud u Novom Sadu produžio je pritvor za još mesec dana novosadskom policajcu S. S. (24) i njegovom saučesniku S. M. (21) koji se sumnjiče da su pre mesec dana u Bačkom Jarku oteli i mučili D. P. (22), zahtevajući od njega novac na ime navodnog duga od 400 evra.

Oni se terete za krivično delo otmice, za šta je zaprećena kazna od tri do dvanaest godina zatvora. Kako je navedeno iz suda, pritvor je produžen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

- Pored toga, za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana je kazna preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenja krivičnog postupka – navode u Višem sudu u Novom Sadu.

Inače, Služba unutrašnje kontrole MUP-a uhapsila je 26. juna policajca S. S. i njegovog saučenika S. M. zbog sumnje da su oteli dvadesetdvogodišnjeg D. P. kojeg obojica od ranije poznaju.

S. M. Je mladića doveo u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao S. S., počeli su da ga udaraju rukama, nogama, palicom i pištoljem, zahtevajući od njega da im da 400 evra na ime nepostojećeg duga. To su sve snimili, a snimak su poslali devojci oštećenog.

- Zatim su otetog mladića odveli u podrum policajčeve kuće gde su ga, kako se sumnja, vezali i nastavili fizički da ga maltretiraju. Kada su odlučili da ga puste, zapretili su mu da im mora dati novac, a ukoliko se bude obratio policiji, da će nauditi njegovoj porodici – saznali smo iz izvora bliskih istrazi.

Od zadobijenih povreda D. P. je dobio potres mozga, povraćao, gubio svest i jedva došao do ambulante odakle je prebačen u Klinički centar Vojvodine, gde mu je ukazana lekarska pomoć.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija