• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.07.2022

07:00

NOVI DOKAZ RUŠI PRESUDU ZORANU!? Odbrana Marjanovića najavljuje neverovatni preokret!

Informer

Vesti

NOVI DOKAZ RUŠI PRESUDU ZORANU!? Odbrana Marjanovića najavljuje neverovatni preokret!

Podeli vest

Malo pre nestanka i ubistva Jelene Marjanović jedna žena je beogradskoj policiji prijavila da je po nasipu u Borči prati sumnjiv muškarac u crnoj jakni, koji nije bio Zoran, tvrdi advokat Aleksandar Zarić

Branioci Zorana Marjanovića, prvostepeno osuđenog na 40 godina robije zbog ubistva supruge Jelene 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, najavljuju novog svedoka koji bi mogao da sruši ovu presudu!

Jedna žena je, po tvrdnjama advokata, malo pre Jeleninog nestanka i ubistva prijavila beogradskoj policiji da je na nasipu u Borči prati sumnjivi muškarac u crnoj jakni, koji nije Zoran. Iako se ova prijava razmatrala tokom istrage zločina, ona nikada nije bila uvršćena u dokazni materijal na sudu! Zato bi Zoranovi branioci mogli da je iskoriste kao novi dokaz i da zahtevaju pokretanje novog sudskog postupka protiv Marjanovića.

Nestala gomila dokaza

Ovo je juče nagovestio advokat Aleksandar Zarić, jedan od Zoranovih branilaca, koji je napomenuo da policija, tokom istrage ubistva pevačice "Granda", nije dostavila "gomilu dokaza tužilaštvu koji su išli u korist njegovog klijenta".

- Nakon što je Zoran osuđen 22. jula, nama, njegovim advokatima, počeli su da se javljaju mnogi ljudi koji su nam dostavili razne informacije. Moram da kažem da među njima ima osoba koje su dobro upoznate sa istragom zločina u Borči, a bogami ima i onih iz policije! Jedan od tih izvora nam je ispričao da je na dan ubistva Jelene Marjanović, jedna žena prijavila da ju je na nasipu u Borči pratio muškarac obučen u crnu jaknu. Ta prijava postoji, ali nju tužilaštvo nikada nije razmatralo. Ništa više neću reći, a sve detalje ćemo izneti nakon što budemo dobili pisani otpravak presude - rekao je Zarić.

Foto: printscreen

Aleksandar Zarić

Advokat se osvrnuo i na izjavu Vukosava Jovića, oca pokojnog inspektora Dejana Jovića, koji je istraživao ubistvo Jelene Marjanović. Vukosav je ekskluzivno za Informer otkrio da je iz kancelarije njegovog sina, nakon lažne optužbe za zloupotrebu položaja i hapšenja krajem 2018, ukradena sva dokumentacija o istrazi Jeleninog ubistva.

- Moram da kažem da tu ima istine - prokomentarisao je Zarić.

Jana hoće da ide u postu ocu u CZ

Aleksandar Zarić je ispričao i da Zoranova ćerka Jana stalno traži da poseti oca u pritvoru.

- Stalno pita za njega i kada će moći da poseti oca. Međutim, tu treba prvo da se reši pitanje privremenog starateljstva nad Zoranovom maloletnom ćerkom, a onda i sud treba da dozvoli Jani da poseti oca - rekao je Zarić.

Prema njegovim rečima, sud je, tokom istrage Jeleninog ubistva, dao nalog da se prisluškuju svi članovi porodice Marjanović - Zoran, njegovi roditelji i brat.

- U sudskim spisima postoji ta naredba suda, ali nema nijednog transkripta razgovora. Kad smo pitali sudiju i tužioca gde su ti transkripti, rekli su nam da ni oni ne znaju - otkrio je Zarić.

Govoreći o Zoranovim pritvorskim danima, advokat je naglasio da se Marjanović dobro drži.

- Rekao mi je da kažem svima da će se on svim silama boriti da dokaže da je nevin. Ispričao mi je da je imao osećaj kao da se nalazi u nekoj bajci kada je čuo šta sve piše u presudi. Žalićemo se Apelacionom sudu. Moram da kažem da bih voleo da tamo bude veće sastavljeno od sudija koji su pred penzijom, jer na njih niko ne može da utiče, a ne kao što je to bilo sa petočlanim sudskim većem Višeg suda, koji je donelo presudu od 40 godina zatvora - rekao je Zarić.

Foto: Informer

Zoran Marjanović

Prenaglašeno ponašanje

Inače, sudija Višeg suda Jelena Škulić se prilikom izricanja presude, 22. jula, osvrnula na tvrdnje Marjanovićevih branilaca da je Jelenu neka "nepoznata osoba" napala na nasipu 2. aprila 2016.

- Apsurdno je to, kako je tvrdila odbrana, da je Jelenu napalo neko nepoznato lice, mučilo je i ubilo, a da Zoran, koji ima dobar vid i još bolji sluh, a bio je u blizini, ne čuje svoju suprugu, pa se i ta tvrdnja odbacuje. Da je Zoran odmah nakon što je Jelena otišla da trči nasipom krenuo za njom, potvrdio je i svedok, koji je objasnio šta su njih dvoje kobnog dana nosili od garderobe. Takođe, ustanovljeno je i da je Zoran, kad je krenuo za Jelenom, isključio telefon. Sud smatra i da je Zoranova reakcija nakon nestanka supruge, njegova preplašenost, brza prijava policiji i potraga za Jelenom, bila prenaglašena - objasnila je sudija.

Dijana da kaže šta zna o Mišinom ubistvu

Povodom izjave bivše sekretarke u MUP Dijane Hrkalović da je policija samo nekoliko dana nakon Jeleninog ubistva znala da je Zoran ubica, advokat Aleksandar Zarić joj poručuje da bi bilo bolje za nju da gleda svoja posla.

- Dijana je povezivana sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je izrešetan pre tačno četiri godine na Novom Beogradu. Pošto ona već ima saznanja o zločinu u Borči, možda bi trebalo da kaže šta zna i o ubistvu Ognjanovića - kazao je advokat.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija