• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2022

09:56

BIVŠEM FUDBALERU PARTIZANA PRETI 10 GODINA ZATVORA Sud sutra izriče presudu Nikoli Malbaši za pokušaj ubistva

Peđa Milosavljević

Vesti

BIVŠEM FUDBALERU PARTIZANA PRETI 10 GODINA ZATVORA Sud sutra izriče presudu Nikoli Malbaši za pokušaj ubistva

Podeli vest

Viši sud u Beogradu sutra će izreći prvostepenu presudu nekadašnjem fudbaleru Partizana Nikoli Malbaši, povodom optužbi za pokušaj ubistva Igora Neškovića u julu 2020.godine, kada ga je ranio nožem.

Sud će izreći prvostepenu presudu Nikoli Malbaši na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Postupajući zamenik Višeg javnog tužioca u završnim rečima zatražio je od suda da Malbašu osudi na najmanje 10 godina i da mu produži pritvor do upućivanja na izvršenje kazne.

Tužilaštvo smatra da je brojnim veštačenjima dokazano da prilikom ranjavanja Neškovića nije bilo prisutno treće lice, kako tvrdi odbrana, već da ga je ranio Malbaša.

Sa druge strane, Malbašin advokat Stefan Jokić je od suda zatražio oslobađajuću presudu za svog branjenika, jer je, kako tvrdi i sam Nešković, nije ga ranio Malbaša već treće lice.

Jokić je sudu predložio da ukoliko presuda bude osuđujuća, sud kao olakšavajuću okolnost ima u vidu da Malbaša nije ranije osuđivan, njegovo korektno držanje tokom postupka, te da je otac i porodičan čovek, kao i da mu ukine pitvor ili zameni za meru zabrane napuštanja stana.

Malbaša je ostao pri završnoj reči svog branioca.

Foto: Peđa Milosavljević

Nikola Malbaša



Na početku ovog procesa Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put.

Protiv Neškovića se pred Višim sudom vodi postupak u kojem je on optužen za drogu, oružje i tešku krađu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom bivšeg fudbalera tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Malbaša je bio u bekstvu desetak dana, pre nego što se 19. jula 2020.godine predao policiji i od tada je u pritvoru.

Kako je tada sapšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umisljajem pokusao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nožem naneo više teskih telesnih povreda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija