• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

04.08.2022

09:59

STOP ZA DROGIRANE VOZAČE! Policija u Kikindi bogatija za "drager drag test", uređaj koji detektuje čak 9 grupa narkotika!

V.N.

Vesti

STOP ZA DROGIRANE VOZAČE! Policija u Kikindi bogatija za "drager drag test", uređaj koji detektuje čak 9 grupa narkotika!

Podeli vest

Donacija Grada policiji: Uz „droga test“ policija u Kikindi lakše će otkrivati prisutnost narkotika Policijska uprava u Kikindi od danas poseduje uređaj za utvđivanje prisutnosti intoksikanata i droge kod učesnika u saobraćaju, takozvani „Drager drag test“, zahvaljujući donaciji lokalne samouprave. Vrednost ove potpore u radu policije, iznosi oko 700.000 dinara.

Test na drogu za vozače-“Drag test 5.000“ detektuje 9 grupa narkotika, koji se otkrivaju analizom pljuvačke. Vozačima se uzima uzorak iz usne duplje, a ceo postupak traje desetak minuta. Nakon toga se uzorak stavlja u kasetu, a ona u analizator. Aparat potom izbacuje rezultat. Amfetamin, benzodiazepin, kanabis, kokain, metamfetamin, opijati, metadon, ketamin su supstance koje test može da otkrije.

Foto: V.N.

 

- Ovo je značajna donacija lokalne samouprave, koja će obezbediti bolji rad kikindske policije i povećati bezbednost građana, jer uređaj na licu mesta omogućava testiranje učesnika u saobraćaju koji voze pod desjtvom psihoaktivnih supstanci i određivanje da li su pod uticajem droga. Policijska uprava u Kikindi ga nije do sada imala, a jedan ovakav aparat jedino postoji u Policijskoj stanici u Adi. Nadam se da će sve Policijske stanice na području PU Kikinda do kraja godine imati droga test-rekao je načelnik PU Kikinda Pavle Rajkov.

Foto: V.N.

 

Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, koji je rekao da je to
nastavak jedne dobre saradnje Policijske uprave, Grada Kikinde i Saveta za bezbednost. On je najavio novu pomoć u radu kikindske policije.

- Pratimo šta je najpotrebnije za rad policije, da bi se povećala bezbednost u saobraćaju i naših sugrađana. Prošle godine smo obezbedili alko-test. U narednim mesecima planiramo nove donacije, a u međusobnoj komunikaciji određujemo prioritet. Vrednost donacije iznosi oko 700.000 dinara, a iz budžeta Grada trudićemo se da kontiruirano obezbedimo umetke u iznosu oko 25 evra, koji su neophodni za rad droga testa-istakao je Lukač.

Foto: V.N.

 

Na teritoriji grada Kikinde u saobraćaju do sada nije registrovano ni jedno krivično delo vezano za konzumiranje droga, jer se sve radilo po odluci tužioca koji izda nalog za vađenje krvi i utvrđivanje prisutnosti psihoaktivnih supstanci, ali to su bili retki slučajevi, rekao je načelnik Rajkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija