• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Alo.rs

07.08.2022

08:50

TUGA! Otac devojčice koja se utopila kod Kostolca: GRLIO SAM TELO MOJE DEVOJČICE, SA LICA JOJ SKIDAO TRAVU

V.N.

Vesti

TUGA! Otac devojčice koja se utopila kod Kostolca: GRLIO SAM TELO MOJE DEVOJČICE, SA LICA JOJ SKIDAO TRAVU

Podeli vest

Branče Momirović, otac devojčice E. M. (10), koja se u četvrtak udavila u kanalu Topla Mlava u blizini termoelektrane u Kostolcu, u ispovesti otkrio detalje užasne tragedije, kao i tugu i bol s kojima će do kraja života morati da se bori

U svojoj ispovesti Momirović je objasnio da je nesrećna devojčica sa mlađim sestrama i dedom otišle na kanal Topla Mlava u blizini termoelektrane u Kostolcu.  

- Nisam znao da idu na kupanje moje tri ćerke od devet, 10 i 12 godina. Sa njima je bio deda. Tokom dečje igre sve tri su izgubile tlo pod nogama jer tu gde se kupaju, iako je plićak, ima rovova. Deca su se držala jedna za druge, a E. M. se zakačila jednoj sestri za vrat. Deda je uskočio i uhvatio dve unuke. Međutim, dok ih je izvlačio, moja ćerka E. M. je pustila sestru i potonula. Uhvatio ju je vir koji ju je odneo u dubine. Iako je deda zaplivao za njom, nije mogao da je pronađe - rekao je Branče za Alo.

Foto: Vojska Srbije

Potrga za telom, ronioci /Ilustracija

Kako je objasnio strašnu vest saznao je u 15 sati, kada mu je zazvonio telefon dok je bio na poslu.

- Rečeno mi je da mi se dete utopilo. Od tog trenutka sa prijateljima sam pretraživao reku. Celu noć smo je tražili. Prijatelji su me u petak obavestili da su je našli kod ušća Mlave u Dunav. Tada sam je čistio od trave i mulja. Živim za decu, srce i duša me bole zbog ove tragedije i što su svemu tome prisustvovale ćerkice i druga deca. Prijatelji i deca iz komšiluka su sa preživelim ćerkama. Teško im je, a ja zbog njih moram da budem jak. Sada se spremam i pripremam kuću za dolazak nastradale ćerke - jedva je izustio Bračne i dodao da će nastradala devojčica biti sahranjena na Novom gradskom groblju Drmno kod Kostolca.

Prema njegovim rečima kada je telo njegove najstarije devojčice pronađeno javili su mu prijatelji. 

- U petak su našli telo. Prijatelji su mi javili. Grlio sam je i sa lica skidao travu ... - plačnim glasom ispričao je nesrećni čovek slomljen od bola i tuge. 

ZAHVALNOST NESREĆNOG OCA

 

Bez prijatelja bi sve bilo mnogo teže 

Očajan otac iskoristio je priliku da iskaže zahvalnost prijateljima i ostalima koji su mu pomogli u potrazi za ćerkom.

- Zahvaljujem se svima jer su mi pomogli da dostojanstveno ispratim ćerku ka njenoj večnoj kući. Bez njih bi bilo jako teško.Hvala i prijateljima koji su zajedno sa mnom od trenutka tragedije učestvovali u potrazi za telom moga deteta. Ti prijatelji su i tokom noći pretraživali reku - završio je Branče.

O prerano izgubljenom detetu kaže da je bila verdog duha, puna pozitivne energije i da je imala snove koje je tragedija prekinula.

- Radovala se školi i trebalo je da u septembru pođe u četvrti razred. Ona i druge ćerke su živele sa mnom. Razveden sam i trudio sam se da im nište ne nedostaje. Zbog toga sam i kobnog dana radio privatno, a sada jurim da organizujem sahranu za svoje dete - rekao je skrhani otac. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija