• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

07.08.2022

10:04

OTAC OSUĐENOG ZA MASAKR U JABUKOVCU: Voleo bih da Davoru smanje kaznu jer je naveden da počini zločin! ON JE U PRITVORU, A GLAVNI KRIVAC NA SLOBODI

Vesti

OTAC OSUĐENOG ZA MASAKR U JABUKOVCU: Voleo bih da Davoru smanje kaznu jer je naveden da počini zločin! ON JE U PRITVORU, A GLAVNI KRIVAC NA SLOBODI

Podeli vest

Slaviša Pernić otac Davora Pernića koji je osuđen na 36 godina zatvora zbog masakra koji je, kako je sud presudio, počinio sa Majom Bađikić, kaže za Informer da redovno obilazi sina u pritvoru ali i da im je zabranjeno da pričaju o slučaju

Kako je Slaviša naveo Davor je i nakon izricanja presude u pritvoru u Zaječaru. 

- Presuda je izrečena njemu i Maji Bađikić, ali će se advokat žaliti i dok ne bude potvrđena Davor će biti u pritvoru. Inače redovno ga obilazimo, uglavnom mu nosimo hranu i sredstva za ličnu higijenu, garderobu... Obilazim ga ja i njegova majka - priča za Informer Slaviša Pernić. 

Inače masakr za koji je osuđen Pernić ali i njegova prijateljica Maja Bađikić dogodio se 6. avgusta 2019. godine. Tri nedelje kasnije uhapšen je Davor Pernić, dok su krajem septembra iste godine lisice na ruke stavljene Maji Bađikić, koja je, navodno bila u ljubavnoj vezi sa njim.

Foto: S.B.

Hapšenje Davora Pernića

Naime, po presudi Maja Bađikić osuđena je na 40 godina, a Davor Pernić na 36 godina robije, zbog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

Satriji Pernić objasnio je da se Davor uglavnom pomirio sa kaznom. 

- Deluje mi da je svestan da mora da odgovara za ono što je uradio. Isto tako osećam da može da vrati vreme da tako nešto nikada ne bi uradio. Za vreme posete čuvar je sa nama, opominje nas na prvu reč o ubistvima. Voleo bih da više možemo da pričamo o tome jer mi nije jasno kako je toliko mogao da zastrani i da uradi ovako nešto - kaže Slaviša. 

On je objasnio da je u kontaktu sa njihovim advokatom i da će uložiti žalbu ali da on ne očekuje značajnije promene u presudi. 

- Kao otac voleo bih da mu kazna bude smanjena da život ne provede u zatvoru, jer ne verujem da je tako nešto mogao on da smisli i da je to uradio iz nekog svog hira. Svako ko ga zna nije mogao da veruje da je on to uradio, ali s druge strane ubistvo tih ljudi... To ne može da se zaboravi - kaže otac, svestan krivice svog sina. 

Foto: facebook.com

Maja Bađikić

 

Međutim kako je naveo dok je njegov sin u pritvoru Maja Bađikić je, navodno na slobodi.

- Ne znam gde je Maja Bađikić, mislim da njoj nije određen pritvor do potvrđivanja presude. Ako je tako onda to nije u redu. Smatram da nje nije bilo da moj Davor ovako zlo nikad ne bi počinio... - kaće Slaviša tri godine nakon drugog strašnog masakra koji je ovo malo selo Jabukovac pretrpelo. Naime, ovaj brutalan zločin izvršen je 12 godina nakon što je Nikola Radosavljević u krvavom pohodu puškom ubio devet komšija.

Foto: Printscreen

Nikola Radosavljević osuđen za devtostruko ubistvo u Jabukovcu

  Inače, Davor Pernić i Maja Bađikić osuđeni su ove godine u aprilu. Optužnica je teretila Maju da je hicima iz malokalibarske puške ubila Dragicu, a njenog sina Raju overila hicem u glavu, dok se Pernić tereti da je iz „škorpiona" likvidirao Rajinu sestru Ljubinku Oprikić i njenu ćerku Draganu Jozeljić.

- Pernić i Bađikićeva bili su u emotivnoj vezi. Po dogovoru su kobnog dana otišli na salaš Raje Kazimirovića. Pernić je svojim automobilom došao do kuće Maje Bađikić, koja ga je čekala spremna u svojim kolima i neko vreme je vozila za njim. Pernić je posle toga uzeo oružje iz svojih kola i prešao u Majina, kojima su se dovezli do oboda šume. Tu su stavili fantomke na glave i rukavice - navedeno je u optužnici.

Foto: Informer

Raja Kazimirović ubijen na traktoru

U njoj je dodato da su optuženi na salašu najpre ugledali staricu Dragicu Kazimirović, koja je cepala drva, dok je njena unuka Dragana čitala knjigu.

- Pernić je od Dragice zatražio novac, a kad je ona rekla da nema, Bađikićeva ju je ubila. Tada je ka njima krenula Dragičina majka Ljubinka, ali je Davor zapucao i usmrtio je. Zatim je ušao u kuću i tokom premetačine pronašao tri novčanice od po 50 evra i svežanj od po 1.000 dinara - piše u optužnici.

Kako se dalje navodi, dok je Pernić preturao po kući, naišao je Raja na traktoru, a Pernić je zapucao ka njemu.

- Kad je, po Majinom nagovoru, krenuo da prekrije Raju krpom, kao što je već bio uradio sa ubijenim ženama, ona je prišla Raji i overila ga - stoji u opisu četvorostrukog ubistva, koje je u  šokiralo Srbiju.

Iskazi koje su optuženi davali tokom istrage razlikuju se, a ona sve vreme negira da je učestvovala u zločinu. S druge strane, Pernić je priznao sve i objasnio zbog čega su odlučili da opljačkaju baš Kazimirovića. Navodno Maji je trebao novac za operaciju, te je ona predložila da opljačkaju Kazimiroviće za koje su verovali da imaju novca. 

Foto: Informer DN

Tekst potpisa

- Kad smo došli blizu salaša, popili smo tablete sa srcima, kakve smo pili i ranije, s „red bulom“, a Maja mi je objasnila da to radimo da bismo razbili tremu. Posle zločina, kad smo skinuli fantomke, Maji je išla krv iz nosa pa sam je obrisao - naveo je Davor.

Tužilaštvo je tražilo da Maja Bađikić bude osuđena na kaznu od 40 godina zatvora, dok su predložili da se Perniću izrekne kazna od 35 godina.

Foto: printscreen

Zajedno došli na imanje

Kako su objasnili, Bađikićeva je zloupotrebila Pernićeva osećanja prema njoj i izmanipulisala ga da izvrši ubistvo. Psihološki profili optuženih pokazali su da je Bađikićeva manipulativna osoba, a da je Pernić podložan manipulaciji i da je ona iskoristila njegovu zaljubljenost i rekla mu da joj je potreban novac jer je teško bolesna. U optužnici, navodno piše da je utvrđeno da Bađikićeva nije bolesna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija