• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

18.08.2022

07:00

ŠLJUKIN TELOHRANITELJ UHAPŠEN ZA POKUŠAJ UBISTVA! Učesniči tuče imali "kolektivnu amneziju"

printscreen

Vesti

ŠLJUKIN TELOHRANITELJ UHAPŠEN ZA POKUŠAJ UBISTVA! Učesniči tuče imali "kolektivnu amneziju"

Podeli vest

Velibor Ć. (50), bivši telohranitelj ubijenog vođe "zvezdarskog klana" Sredoja Šljukića Šljuke, uhapšen je juče pod sumnjom da je 3. jula pred zoru pištoljem ranio Vladimira S. (33), posle svađe oko muzike u kafani "Mala Kolubara" na Novom Beogradu

Velibor se tereti za pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti i za nelegalno oružje. Krvavi obračun, o kom je Informer izveštavao, a u kom je učestvovalo ukupno sedam muškaraca, dogodio se na parkingu ispred kafane. Tokom tuče Velibor je potegao pištolj i zapucao u Vladimira, nakon čega ga je neko od učesnika tuče izbo nožem u stomak. Velibor je sve do juče bio u bolnici, a kad se oporavio, prebačen je u pritvor. 

Foto: M.S

Tragovi krvi svedočili o napadu

Inače, Velibor i Vladimir su nakon ranjavanja zbrinuti u Urgentnom centru, gde su obojica bili pod nadzorom policije, kako ne bi nastavili obračun.

- Oni su tada odbili da ispričaju šta se desilo u nedelju 3. jula, oko tri sata posle ponoći u "Maloj Kolubari" i na parkingu ispred lokala. Međutim, ni ostali učesnici obračuna, koji su identifikovani, nisu hteli da sarađuju s policijom. Što se svedoka tiče, oni su svi imali, ironično rečeno, "kolektivnu amneziju", jer nisu želeli da se zameraju akterima obračuna - kaže naš izvor iz istrage.

Kako je utvrđeno, Velibor je pre obračuna pio u kafani s jednim drugom, a posle fajronta je tražio da mu muzika i dalje svira. Nakon svađe izbačeni su iz lokala, pa su se Velibor i njegov prijatelj sukobili s pet muškaraca ispred kafane.

- Na jednom snimku sa nadzorne kamere vidi se sedam muškaraca koji se guraju, udaraju pesnicama i šutiraju. U tom metežu Velibor je potegao pištolj, koji je opalio, a metak je ranio u ruku Vladimira. Neko od aktera obračuna je tad potegao nož i ubo Velibora u stomak. Na snimku se vidi i kako je jedan muškarac oteo pištolj od Velibora i odneo ga pre dolaska policije -  kazao je naš izvor.

Foto: M.S.

Mesto napada

Pre tuče zvao obezbeđenje splava

Prava je sreća što niko tokom obračuna 3. jula nije ubijen, jer je Velibor te noći, pre nego što je izbačen iz restorana, pozvao u pomoć obezbeđenje svog splav-restorana na Ušću.

- Šestorica pripadnika obezbeđenja su na Veliborov poziv pojurila ka "Maloj Kolubari", ali dok su oni stigli tuča je već bila završena. Da su se i oni uključili u obračun, verovatno bi neko na kraju nastradao - rekao je naš sagovornik.

Inače, Velibor je bio prijatelj i telohranitelj Sredoja Šljukića, vođe "zvezdarskog klana", a 27. septembra 2002. bio je svedok mafijaške sačekuše u kojoj su na autoputu kod "Sava centra" u Beogradu likvidirani Šljuka i njegov brat Zoran.

Foto: facebook.com/Sredoje Šljukić

 
Preživeo "zemunce"


Tog dana Velibor je sedeo na zadnjem sedištu "audija A8", kojim je upravljao Sredoje, dok je na mestu suvozača bio Zoran. Kretali su se autoputem u pravcu mosta "Gazela", kada im je sa leve strane prišao drugi "audi" iz koga su zapucali pripadnici "zemunskog klana" Sretko Kalinić i Mile Luković Kum. Šljuka i njegov brat su izrešetani, dok je Ćirović zalegao iza sedišta i tako ostao nepovređen.
Velibor je bio prijatelj i sa Strahinjom Stojanovićem, koji je u septembru 2020. raznet eksplozivom postavljenim pod njegov džip na Novom Beogradu. U džipu je tad bila i njegova ljubavnica Sonja Suarez Gomez iz Kolumbije, koja je čudom ostala nepovređena.
Na Stojanovićevoj sahrani Velibor je bio jedan od onih koji su nosili kovčeg. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija