• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2022

23:37

TURCI RAZBILI KAVAČKI KLAN! Najopasniji operativci, osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića SVI DO JEDNOG PALI U ISTANBULU? !

Vesti

TURCI RAZBILI KAVAČKI KLAN! Najopasniji operativci, osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića SVI DO JEDNOG PALI U ISTANBULU? !

Podeli vest

Istanbulska policija uhapsila je 12 osoba koji se povezuju sa ubistvom Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao "škaljarski klan". Na ovom spisku, našli su se i Radoje Živković i Zdravko Perunović koji su od ranije poznati kao članovi suprotstavljenog "kavačkog klana"

Crnogorska policija, početkom septembra ove godine, došla je do novih saznanja o dvostrukom ubistvu koje se dogodilo pre dve godine na Krfu.

Operativni podaci ukazali su na to da je Nikšićanin Radoje Živković (36), zvani Žuti, direktno umešan u ubistvo Baranina Alana Kožara i Damira Hodžiča iz Užica, na grčkom ostrvu Krf 2020. godine.

On je označen kao član kavačkog klana koji predvode Kotorani Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

Za njim je bila raspisana poternica zbog optužbe da je kao pripadnik kavčana učestvovao i u ubistvu Milete Radulovića, zvanog Kapetan, iz Kragujevca, u decembru 2020. godine ali i da je direktno učestvovao u ubistvu Baranina Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića u oktobru te godine.

Za ovo isto ubistvo sumnjiče se i Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Istraga o jednoj u nizu likvidacija u surovom ratu kavačkog i škaljarskog klana još nije okončana.

Perunović i Živković u optužnici sa Zvicerom

Imena Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, našla su se na optužnici koja je podignuta protiv pripadnika kavačkog klana na čijem vrhu se nalazi Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, koji se terete za teško ubistvo Nikole Stanišića na podmukao i svirep način.

Foto: Miloš Rafailović/Tanjug Rade Prelić

Belivuk i Miljković radili za Zvicera

Kotoraninu Radoju Zviceru (49), Draganu Kneževiću (40), Milošu Radonjiću, Srđanu Juriševiću (48) iz Tivta, zatim Radoju Živkoviću (35), Vladimiru Vučkoviću (45) i Zdravku Perunoviću (45) iz Nikšića, Milanu Vujotiću (39), Aleksandaru Dragićeviću (35), Zoranu Kažiću (45) i Milanu Kneževiću (43) iz Podgorice, Darku Preleviću (30) iz Pljevalja, kao i Krsto Marošu, na teret se stavlja da su pratili kretanje i navike Nikole Stanišić, pet dana pre nego što je otet a potom ubijen u noći između 2. i 3. avgusta 2020. godine.

U optužnici piše da su članovi grupe pratili žrtvu i osmatrali njegovu kuću - da je Živković obezbedio najmanje dva pištolja kojima je Stanišić lišen života, a da su Kažić i Dragićević uz upotrebu elektronskih i optičkih uređaja vršili osmatranje kuće u kojoj je boravio oštećeni, prilaznih puteva ka kući i kretanja oštećenog, pišu Vijesti.

Sudi im se u Podgorici

Navodno, kako piše u optužnici, Zvicer je "pomagao u izvršenju krivičnog dela na način što je odredio mesto gde će se ono izvršiti"

Kako se navodi u optužnici, Radonjić, Perunović i Vučković uklonili su tragove zločina, a posmrtne ostatke Stanišića odneli do kuće Krsta Maroša, koja se nalazi u okrugu Nacionalnog parka Lovćen. Oni su posmrtne ostatke tu i zakopali.

Ovoj grupi se sudi u Višem sudu u Podgorici, a na poslednjem ročištu odbrana je ukazala na nezakonitost dokaza protiv optuženih i zatražila obustavu krivičnog postupka.

Vukotića ubili sa motora

Podsetimo, Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra u Istanbulu. On je stradao kada su na njega, njegovu suprugu, dete i vozača naletela dvojica oružanih muškaraca na motoru i tada smrtno ranili Vukotića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija