• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

23.09.2022

12:01

PUŠTEN NA SLOBODU, DA BI PONOVO ZAVRŠIO NA DUGOGODIŠNJOJ ROBIJI! Serijski zlotvor iz Novog Sada nalik beogradskom silovatelju koji je sada na slobodi!

printscreen

Vesti

PUŠTEN NA SLOBODU, DA BI PONOVO ZAVRŠIO NA DUGOGODIŠNJOJ ROBIJI! Serijski zlotvor iz Novog Sada nalik beogradskom silovatelju koji je sada na slobodi!

Podeli vest

Izlazak iz zatvora serijskog silovatelja Igora Miloševića(44) iz Beograda, koji je odslužio 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava koje je izvršio u septembru 2007. godine, podsetio je mnoge Novosađane na sličnog zlotvora Dušana Murgaškog-Piksija(63) koji je pre četiri godine pušten na slobodu, da bi zatim opet završio na robiji sa kaznom od 15 godina zatvora

Naime, Murgaški je  višestruko osuđen za silovanja, a na slobodu je pušten 30. novembra 2018. i vratio se da živi u stanu sa majkom u novosadskom naselju Satelit. Murgaški iza sebe ima dokazana tri silovanja, između ostalog i devojčice od 14 godina, koje je počinio neposredno posle odsluženih kazni.

- Zbog ovih dela odležao je prvo pet, a zatim i  dva puta po deset godina, sa kratkim rokom  na slobodi između  robija. Prva Pikasova žrtva bila je  spremačica u jednoj novosadskoj školi, još početkom devedesetih. Osuđen je na kaznu zatvora, ali je odmah po izlasku, 1998. godine, silovao četrnaestogodišnju devojčicu u toaletu jedne škole. Osuđen je na deset godina robije, a kad je izašao, 2008.godine, upao je u stan jedne Novosađanke i nju silovao. I tada je dobio deset godina zatvora, a kaznu je odslužio ovih dana – rekao je za Informer izvor upoznat sa ovim događajem.

Foto: S. Kostić

Dušan Murgaški

Izlazak serijskog silovatelja izazvao je nespokoj među novosađanima, što se nešto kasnije ispostavilo da je strah bio sasvim opravdan.

Odmah nakon izlaska počino krivično delo

Naime, Murgaški je u februaru 2019. napao rođaka sa kojim je prethodno pio alkohol, udarao ga kleštima, rukama i nogama i pretio da će ga ubiti. Dan kasnije je, posle trežnjenja u Urgentnom centru, sa 1,15 promila alkohola u krvi, nožem nasrnuo na servirku na obližnjoj klinici.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Murgaški zbog ovih nedela osuđen na 15 godina zatvora . Na 12 godina je osuđen zbog pokušaja ubistva Marijane Č.(44) koja radi kao servirka u Kliničkom centru Vojvodine, a na tri godine je osuđen zbog teških telesnih povreda koje je naneo rođaku Miroslavu S. iz Novog Sada.

Pikaso je višestruki povratnik, a zbog raznih krivičnih dela, pored ostalog i pedofilije, osuđivan je čak osam puta, a na robiji je proveo  38 godina, od čega 25 godina zbog silovanja, u koje spada i silovanje 14 –godišnje devojčice 1998. godine.

Foto: S. Kostić

Kuća silovatelja iz Novog Sada

Sada je na zbornu kaznu od 15 godina zatvora osuđen jer je najpre 9.februra 2019. pijan  napao rođaka Miroslava i izudarao ga rukama, nogama i kleštima, a pretio je i da će ga zaklati nožem.

Posle toga odveden je na trežnjenje u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde je posle provedene noći, sutradan nožem napao servirku Marijanu.. Ženu je uhvatio za kosu i pokušao da je ubode nožem u vrat, ali je ona uspela da se odbrani uhvativši ga za tu ruku.

Najmonstruozniji zločin Murgaškog

Najmonstruoznije silovanje Murgaški je počinio nad četrnaestogodišnjom devojčicom 1998.godine. Kako saznajemo, devojčica je tada otišla da poseti drugaricu u školi koju nije pohađala. Silovatelj je sve vreme pratio, a kada ga je videla, pokušala je da pobegne u školski toalet. On je, ipak, uspeo da uđe i siluje je ne obazirući se na njene molbe i vrisku. 

Nesrećna žena se svim sredstvima borila da se odbrani, sve dok u jednom momentu nije uspela da se otrgne i pobegne od pomahnitalog Pikasa, koji je kasnije pronađen sa nožem u ruci  u  liftu za transport hrane.

- Ova kazna je primerena krivičnim delima za koja se tereti, a počinio ih je u dva dana. Takva osoba ne sme da bude na ulici – obrazložio je sudija Vidoje Mitrić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija