• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.M.

30.09.2022

10:58

OVAJ SRBIN JE NAJOPASNIJI I NAJTRAŽENIJI BEGUNAC U EVROPI! Leskovčanin učetvovao u jednoj od najvećih pljački PINK PANTERA!

Europol

Vesti

OVAJ SRBIN JE NAJOPASNIJI I NAJTRAŽENIJI BEGUNAC U EVROPI! Leskovčanin učetvovao u jednoj od najvećih pljački PINK PANTERA!

Podeli vest

Evropska mreža timova za aktivno traženje begunaca (ENFAST) je, uz podršku Evropola, pokrenula kampanju u potrazi za najtraženijim beguncima u Evropskoj uniji 2022. godine, a među njima se nalazi i "pink panter" Žarko Pijanović (39) rodom iz Leskovca

Poternicu za njim izdao je Luksemburg. Pored njegove slike stoji natpis "opasan". Rođen je u Leskovcu, kao Žarko Stefanović.

Kako se navodi na sajtu Evropola, on je osumnjičen da je 2008. učestvovao u oružanoj pljački zlatare u Luksemburgu. Osim pištolja, pljačkaši su koristili i sekire. Tada su ukradena 64 veoma vredna sata u vrednosti od nekoliko stotina hiljada evra. Pljačkaši su potom pobegli ukradenim "mercedesom“.

Foto: Europol

Žarko Pijanović

Istraga je pokazala da su pljačkaši deo bande "Pink panter", koja je odgovorna za mnogo pljački u draguljarnicama u Evropi.

"Kraj igre - ti nam možeš pomoći da padnu", naziv je kampanje Evropola u kojoj su javnosti predstavljene slike ljudi za kojima se traga.

Na spisku su, pored Žarka, iz Srbije još i Goran Mladenović i Bucmasti.

Kako se navodi, lista opasnih begunaca je objavljena radi spasavanja eventualnih žrtva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

bravo naplati im svo rusenje Srbije od 1990, i treba majmune sisati eunato

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija