• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.09.2022

17:29

SASLUŠANI UHAPŠENI POLICAJCI! Štitili kriminalca odavali mu tajne, Tužilaštvo zahteva određivanje pritvora!

printscreen

Vesti

SASLUŠANI UHAPŠENI POLICAJCI! Štitili kriminalca odavali mu tajne, Tužilaštvo zahteva određivanje pritvora!

Podeli vest

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je dvoje pripadnika policije S.T. (46) i M.K. (37) koji su ranije danas uhapšeni u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Druga dvojica pripadnika policije koji su uhapšeni u istoj akciji biće privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu. 

S.T. i M.K. su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

S.T. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a M.K. da ju je podstrekavao na to krivično delo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da je policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S.T. 5. avgusta na zahtev M.K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu je obavestila M.K.

On je te podatke preneo licu iz kriminogene sredine sa kojim je bio u neposrednom kontaktu jer mu je, kako se sumnja, zajedno za R.L. (lišenim slobode u Novom Sadu) duži vremenski period pružao fizičko obezbeđenje. Oni su zauzvrat dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. К. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija