• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

06.10.2022

11:44

"SESTRU MI JE ZVERSKI TUKAO, SLAO JOJ JE SNIMKE U KOJIM JE NAJVALJIVAO TRAGEDIJU""! Reči ujaka devojčice koju je udavio otac slamaju srce

privatna ahiva

Vesti

"SESTRU MI JE ZVERSKI TUKAO, SLAO JOJ JE SNIMKE U KOJIM JE NAJVALJIVAO TRAGEDIJU""! Reči ujaka devojčice koju je udavio otac slamaju srce

Podeli vest

Ujak devojčice koju je mučki udavio otac kaže da je njegova sestra Suzana godinama trpela maltretiranje monsturuma

"Marko je kobnog dana pozvao Suzanu i naterao njihovu ćerkicu Petru da joj kaže kako je njima u stanu lepo i da ona dođe kod njih, da budu zajedno. Hteo je, verovatno, da je namami da dođe, da i nju ubije", rekao je plačući za Novosti rođeni brat Suzane Budimirović, majke dvoipogodišnje devojčice, koju je otac Marko Budimirović (35) mučki ubio u utorak po podne u svom iznajmljenom stanu na Vojničkom trgu broj 18 u Vršcu.

Suzanin brat kaže da je njegova sestra dugo trpela torturu.

- Već duže vreme je on bio nasilan prema Suzani. Imao je psihičkih problema, zbog kojih su mu nadležne institucije naložile da se leči, ali je njegov izbor bio da li će da pije terapiju ili neće - nastavlja Suzanin brat.

Foto: printscreen

Zgrada u kojoj je ubijena devojčica

Ubica je pre nedelju dana osuđen zbog nasilničkog ponašanja prema supruzi, na uslovnu kaznu od tri godine, uz obavezno psihijatrijsko lečenje. Dobio je, međutim, pravo da jednom nedeljno samostalno viđa ćerkicu, jer je procenjeno da neće da naudi detetu.

 - Suzana se tome protivila. Govorila je da je Marko opasan, ali su nadležni smatrali da ona to kaže samo zato što je bila u lošim odnosima sa njim. Njihov stav je bio da je on bio nasilan samo prema majci, a ne i prema detetu. Uz to, on je imao i papire kao dokaz da mu je zdravstveno stanje koliko-toliko dobro i da može da bude sam sa Petrom - objašnjava neutešni ujak tragično nastradale devojčice.

Da će da počini ovaj gnusni zločin, Marko je tog dana najavio putem SMS poruka i video-snimka, koje je, takođe, slao supruzi, sa kojom je bio u brakorazvodnom procesu. Snimak je poslao i jednom lokalnom portalu, što jasno ukazuje da je bio svestan onoga što radi.

- Nepovezano i, očigledno, u rastrojstvu, on je u tom videu govorio da njegov život više nema smisla, te da će on da ide i da će sa sobom da povede ono što najviše voli. Na snimku se vidi i crvena plastična kofa, u kojoj je, ispostavilo se, kasnije oduzeo život svojoj nedužnoj ćerki - kaže izvor.

Snimak je na više adresa poslao oko 13 časova, a već sat vremena kasnije policija, koja je na teren izašla nakon što im je uznemirena majka sve to pokazala, zatekla je stravičan prizor. Jezive scene videle su i komšije, koje kažu da Marka nisu poznavale, jer je u tom stanu živeo tek nekoliko meseci.

Foto: privatna ahiva

ubica

- Dok je trajao uviđaj, kroz poluotvorena vrata stana video sam devojčicu kako sklupčana leži na podu. Bila je gola do pojasa. Jezivo i bolno - svedoči Markov prvi komšija, koji kaže da tog dana nije čuo nikakvu buku iz stana.

 

Markove kolege iz Opštinske uprave Vršac, gde je radio u Odeljenju za javne nabavke, kažu da je bio izuzetno stručan, posvećen poslu, miran i povučen. Znali su da je imao problema u braku, ali ne i da je sposoban da počini ovakav zločin. Sablažnjen je i njegov stanodavac, koji kaže da je bio fenomenalan momak, da je redovno plaćao kiriju i sve ostale račune.

Devojčica će danas u 16 časova biti sahranjena na Gradskom goblju u Vršcu. A njen otac i ubica dan kasnije.

U presudi Osnovnog suda u Vršcu, koja je doneta samo nedelju dana pre nego što je Marko ubio ćerku, pa sebe, stoji da je porodično nasilje trajalo pet godina. Presudom je Marko osuđen uslovno na godinu dana robije sa rokom provere od tri godine i obavezno psihijatrijsko lečenje, jer je usled mešovitog poremećaja ličnosti i anksiozno-depresivnog stanja fizički i psihički zlostavljao suprugu.

- Nije joj dozvoljavao da se viđa sa kim želi, da koristi društvene mreže, da čita knjige koja ona želi - navodi se, između ostalog, u presudi. - Juna 2019. ju je, nakon svađe, pretukao i pretio nožem da će da je zakolje, a kada ga je 30. aprila ove godine prijavila za nasilje u porodici, pretukao ju je i šutirao u glavu zato što je ćerki davala da jede keks.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija