• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/MUP

06.10.2022

14:05

POLICIJA, LEZI DOLE! Ovako je uhapšena organizovana kriminalna grupa falsifikatora novčanica  (VIDEO)

printscreen

Vesti

POLICIJA, LEZI DOLE! Ovako je uhapšena organizovana kriminalna grupa falsifikatora novčanica (VIDEO)

Podeli vest

M. M. (25), S. I. (36), M. R.(27) i M. J. (21), uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca, kao i M. M. (29), koji nije član ove organizovane kriminalne grupe, a koji se tereti za falsifikovanje novca

Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK, Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu i policijskim upravama u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, uhapsili su pripadnike pomenute organizovane kriminalne grupe

Osumnjičeni  M. M.  i S. I. se terete da su od aprila ove godine do danas, u ilegalnoj štampariji na teritoriji Šapca, izrađivali falsifikovane novčanice  u apoenima od 2.000 dinara, kao i 100 i 500 evra, koje su, kako se sumnja   M. R, M. J. i M. M. distribuirali i stavljali u opticaj na teritoriji Srbije, Crne Gore, Grčke, Austrije i drugih zemalja u regionu

Policija je u ilegalnoj štampariji pronašla 1.012 novčanica u apoenima od 100 evra i 51 novčanicu od 500 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane.

Na ovaj način osumnjičeni su do sada u opticaj stavili neutvrđen broj falsifikovanih novčanica, od kojih je 398 novčanica u apoenima od 2.000 dinara,  otkriveno i povučeno iz opticaja, kao i 222 novčanice u apoena od 100 evra i 9 novčanica u apoeinma od 500 evra, istih karakteristika izrade što je potvrđeno u izveštajima Evropske centralne banke i Narodone banke Srbije.  

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu,  privedeni nadležnom tužilaštvu .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija