• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Podkast TRAG

12.10.2022

15:54

ISPOVEST MAJKE ADISA SPAHIĆA: Pokazali su mi sliku na kojoj leži vezanih ruku, LIKVIDACIJA BEZ MUČENJA KAO UTEHA

prinstscreen

Vesti

ISPOVEST MAJKE ADISA SPAHIĆA: Pokazali su mi sliku na kojoj leži vezanih ruku, LIKVIDACIJA BEZ MUČENJA KAO UTEHA

Podeli vest

,Mirsada Spahić, majka Adisa Spahića kog su, kako se sumnja pre dve godine ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, u ispovesti za podcast TRAG kaže da je videla sliku vezanog sina, ali i uverenje da je likvidiran bez mučenja

U ispovesti, koju su prekidale suze zbog prisećanja na poslednji dan koji je provela sa sinom i događaje koji su usledili nakon toga, kaže se da su od nadležnog tužioca prilikom zvaničnog obaveštenja o Spahićevom ubistvu, kao utehu, dobili tvrdnju da im sin prije ubistva nije mučen.

Za smrt Adisa Spahića, čije telo nije pronađeno ni nakon dve godine, porodica je saznala iz medija 17.08.2021.godine, pola sata pre ponoći. Tek sutradan dobili su poziv na razgovor iz policije kada im je i zvanično saopšteno da su Adisa ubili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Spahićeva majka u ekskluzivnom razgovoru za podkast TRAG  tvrdi niko od advokata ne želi da preuzme njihov slučaj.

Spahićeva je ogorčena na nadležne državne organe jer smatra da malo rade na rasvetljavanju slučaja i pronalasku tela njenog sina Adisa i njegovog šure Damira Hodžića.

- Sve što mi je pokazano jesu dve fotografije, na jednoj moj sin leži na podu, vezanih ruku, a na drugoj sedi. To je sve što znam, navodi Mirsada.

Njihova tela, po onome što piše u spisima predmeta, pripadnici Belivukove kriminalne grupe zakopali su na nepoznatoj lokaciji i istovremeno iz kuće u kojoj je ubistvo organizovano, u mestu Stanjevića rupa, kod Spuža, uklonili tragove krvi oštećenih tako što su prali zidove i menjali podove.

- Mislim da smo zaslužili malo više, malo više, samo da nađu... da mi daju neki čvrsti dokaz da je moj sin mrtav. Ja sam pitala hoće li nam dozvoliti da mi idemo u Stanjevića rupu, da ga tražimo, ali su nam rekli da ne smemo, jer je to zakonom zabranjeno. Ja neću protiv zakona, ali isto tako želim da se oni potrude, da nam pomognu, poručuje Mirsada.

Spahićeva majka poslednji put je sa postupajućim tužiocem Sašom Čađenovićem razgovarala 25.maja ove godine. Tokom tog razgovora, kako kaže, rečeno joj je da tužilaštvo ima još nekih dokaza, koji će joj biti saopšteni nekom drugom prilikom.

Foto: prinstscreen

 

U međuvremenu je Mirsada Spahić stupila u kontakt sa novim Glavnim specijalnim tužiocem Novovićem sa kojim se takođe srela.

- Ja sam ga u momentu pitala:"Postoji li ikakva šansa da je moj sin živ", a on mi je odgovorio: "Ne gospođo nemojte se nadati“.

Kako tvrdi, nadležni državni organi nisu joj ponudili ni jedan čvrst dokaz da je njen sin zaista ubijen.

Ona ističe da Adis nikada nije hapšen niti je osuđivan za neko krivično delo, te da je imao oružani list zbog čega se pita da li bi njenom sinu uopšte mogao biti izdat oružani list da je imao neki krivični dosije.

Na pitanje zbog čega bi on uopšte bio meta Belivukove kriminalne grupe, ako nije ima nikakve veze sa njima, Spahićeva majka odgovara da je prema informacijama do kojih je došla, meta u stvari bio Adisov šura Damir Hodžić. Upravo je Hodžić na dan ubistva pozvao Spahića da ga preveze iz Bara do Podgorice.

Zbog čega se tog dana njen sin odlučio da vozi Hodžića i za Mirsadu je nepoznanica. Samo zna da je njen sin pošao na Hodžićev poziv uz obećanje da će se vratiti posle podne.

Ipak se, kaže, nada da će njegovo telo biti pronađeno.

Prema optužnicama Specijalnih tužilaštva Srbije i Crne Gore, klan Veljka Belivuka je u jednom danu, 14 oktobra 2020. godine, kvidirao Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića, i to u Crnoj Gori. Tokom te “krvave akcije” zarobili su Mileta Radulovića, poznatijeg kao Mile Kapetan, istaknutog člana “škaljarske ekipe”, a istog dana u kući strave brutalno je ubijen Lazar Vukićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija