• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

15.10.2022

07:00

TUŽNA SUDBINA ŽENA KOJE SU ŽIVOT IZGUBILE KOD OVČAR BANJE! Rat preživele, ostale udovice pa nastradale na mostu smrti

printscreen

Vesti

TUŽNA SUDBINA ŽENA KOJE SU ŽIVOT IZGUBILE KOD OVČAR BANJE! Rat preživele, ostale udovice pa nastradale na mostu smrti

Podeli vest

Milena Erić i Ljubica Mijatović, koje su poginule u rušenju pešačkog mosta, izgubile su muževe pre šest meseci, a Milena je pre šest godina ostala i bez sina, a u ratu i bez dva brata * Obe su živele kao izbeglice kod Zvornika

Tužne sudbine vezale su Milenu Erić i Ljubicu Mijatović, koje su u četvrtak poginule prilikom rušenja pešačkog mosta u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. I Milena i Ljubica ostale su udovice pre šest meseci, dok je Milena pre šest godina ostala i bez sina, a u ratu i bez dva brata.

Osim toga, obe su živele kod Zvornika kao izbeglice jer su u ratu morale da napuste zavičaj u okolini Kalesije. Zbog teških životnih sudbina, obeleženih tragedijama, Milena i Ljubica su poslednjih godina sve više tražile utehu u veri, a onda su na pokloničkom putovanju po manastirima u Srbiji zajedno otišle u smrt.

Poštene i pobožne

Strašna vest o pogibiji ove dve poštene, ugledne i pobožne žene potresla je njihove rođake i komšije u Ulici Novije naselje kod Zvornika.

- Ostala pusta kuća naše Milene. Tragedija kakve nema - kaže Milenin rođak, i dodaje: Pre šest meseci je sahranila muža Vujadina, koji je preminuo od karcinoma, a sad je i ona nastradala... Pre šest godina sin joj je iznenada umro u Sloveniji. Pokosio ga je srčani udar. Iza Milene je ostala samo ćerka, koja živi u Nemačkoj... Milena je nosila veliku tugu u duši još iz rata jer su joj dva rođena brata ubijena u Osmacima kod Kalesije. Bila je pobožna, često je obilazila pravoslavne hramove, a najčešće je odlazila na Ostrog.

Foto: Printscreen

 

Kao i porodicu Erić, teška sudbina pratila je i njenu prijateljicu Ljubicu Mijatović. I ona je devedesetih izbegla iz rodnog sela kod Kalesije i, kao i Milena, sahranila je muža pre šest meseci, pa ih je obe vera spojila u tuzi i molitvama.

Dubina

Jedna žena se utopila na dubini od metar i po, a druga na dubini od 70 centimetara

Podsetimo, u četvrtak su dva autobusa iz Republike Srpske, tačnije iz Zvornika, sa 115 hodočasnika krenula put manastira Đunis kod Kruševca, a usput su, oko devet sati ujutro, zastala na proširenju magistralnog puta Užice - Čačak, pored stepenica koje vode ka pešačkom mostu.

Namera vernika bila je da preko mosta pređu Zapadnu Moravu, da ne bi išli okolnim putem, i da pešice stignu do obližnjeg manastira Nikolje, smeštenog u dolini, uz samu reku. Iako su ih lokalni monasi upozorili da je most star i trošan i da prelaze samo u manjim grupama od po četvoro ili petoro ljudi, vernici ih nisu poslušali.

Na mostu se u jednom trenutku našlo dvadesetak ljudi, pa se cela konstrukcija survala u reku. Usledila je dramatična akcija spasavanja, tokom koje je ukupno 12 osoba prebačeno u bolnicu. Među njima bile su i Milena i Ljubica, ali njima dvema nije bilo spasa. Preostalih desetoro zadobilo je teže i lakše povrede, ali niko od njih nije životno ugrožen.

Foto: I.M.

 
Bile zarobljene na dnu

Boris Bajić, spasilac lokalnog ronilačkog kluba koji je učestvovao u izvlačenju tela stradalih žena, kaže da se jedna od njih utopila na dubini od metar i po, a druga na dubini od 70 centimetara.

- To je mala dubina, ali obe su se udavile jer ih je most poklopio i zarobio na dnu reke. Žena koja je nastradala na dubini od metar i po je bila pritisnuta podnom konstrukcijom mosta, a druga se upetljala u sajle i rečnu travu - rekao je Bajić.

Inače, preživeli vernici u četvrtak nisu produžili ka manastiru Đunis, već su se vratili u Zvornik, gde je u petak bio Dan žalosti.


Nova izvestila da je autobus pao s mosta?!?

Tajkunski portal nova.rs u četvrtak je, nakon tragedije, dva sata držao vest da se s pešačkog mosta kod Ovčar Banje survao autobus i da ima više poginulih i povređenih?!?

Ova lažna vest stajala je na njihovom portalu dugo nakon što su svi ostali mediji izvestili šta se zaista dogodilo. Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja da su lažne vesti i podmetačine na nova.rs i sličnim tajkunskim medijima za njih "normalna stvar" i obična svakodnevnica.

Most bio zabranjen za korišćenje

Pešački most kod Ovčar Banje napravljen je još šezdesetih godina prošlog veka i bio je zabranjen za korišćenje. U policiji kažu da je u ovom trenutku preuranjeno tražiti krivca, jer se još utvrđuje ko je upravljao mostom, koji je godinama u raspadu.

Meštani Ovčar Banje su u šoku zbog tragedije, naročito kada pomisle koliko je proteklog leta ljudi, uključujući i decu, prešlo preko ove nebezbedne konstrukcije.

- Most je dnevno prelazilo više stotina posetilaca, ali nikada se nije događalo da bude preopterećen. Bilo je očigledno da je most u sve lošijem stanju, bilo je molbi i peticija da se on obnovi, ali ništa nije urađeno ni na ovom, ni na tri obližnja mosta, koji su takođe u lošem stanju - kažu zabrinuti meštanin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Most je dnevno prelazilo više stotina posetilaca, ali nikada se nije događalo da bude preopterećen. Bilo je očigledno da je most u sve lošijem stanju, bilo je molbi i peticija da se on obnovi, ali ništa nije urađeno ni na ovom, ni na tri obližnja mosta, koji su takođe u lošem stanju - kažu zabrinuti meštanin. Vedrovatno je i tamo na vlasti SNS ili neko ko je sa njima u koaliciji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija