• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

18.10.2022

18:04

BURNO NA SUĐENJU ZA UBISTVO MMA BORCA U NOVOM SADU! Nakon godinu dana, drugookrivljeni izneo nove detalje

S.K./informer.rs/Društvene mreže

Vesti

BURNO NA SUĐENJU ZA UBISTVO MMA BORCA U NOVOM SADU! Nakon godinu dana, drugookrivljeni izneo nove detalje

Podeli vest

MMA borac Uroš Stefanović ubijen je u sačekuši u naselju "Detelinara" u Novom Sadu. Jedan od branilaca optuženog Bogdanovića izjavio da je tužioc napravio propust i da klijent nevin sedi na optuženičkoj klupi.

Na današnjem samom početku nastavka suđenja bivšem policajcu Daliboru Bogdanoviću Boći (45), koji se zajedno sa Danijelom Janjošem (43) tereti za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca, kao i nedozvoljeno nošenje oružja, reč je zatražio drugookrivljeni Janjoš.

- Da li ja mogu nešto da kažem, vezano za prošlo ročište a i uopšteno - pitao je sudiju Janjoš, gde je dobio potvrdan odgovor.

Danijel je nastavio, da je on detaljno dao izjavu u tužilaštvo kada se predao.

- Ja vidim da niko ne obraća pažnju na mene. Želim da ponovim da sam Bogdanovića vozio u tim kolima na prednjem sedištu kada smo išli da vežbamo gađanje. Želim da iznesen bitnu činjenicu da se u autu nalazila kartonska kutija koja je bila probušena od rupa kada smo nas dvojica vežbali. Ja sam tada u toj kutiji u kojoj smo pucali, stavio rukavice, jesu u kojoj su se one nalazile i etiketu koje je sve Bogdanović dirao i koristio. I to sam sve stavio u gepeku kola - rekao je Danijel.

Foto: Informer/društvene mreže

Mesto na kom je ubijen Stefanović

Sada izneo da je pretučen u novosadskoj policiji

Branioc njegov reagovao je na unošenje sudije u zapisnik, da on nije rekao da je Bogdanović sedeo na prednjem sedištu. Nakon toga, na pitanje sudije šta je tačno rekao, on kaže:

"Ne mogu da se setim da li je sedeo napred ili nazad. Mislim da se nalazio i na prednjem i na zadnjem, samo ne znam da li kada smo išli ili se vraćali". Na pitanje tužioca zašto to do sada nije rekao , Danijel kaže iz razloga što ga je novosadska policija maltretirala.

- Celu noć nisam spavao pre nego što su me doveli na saslušanje kod vas, jer su me tukli, stavljali mi kesu na glavu, vezivali me i svašta radili - iz čista mira kaže Janjoš.

Na konstataciju sudije Vidoja Mitrića, "da je interesantno to da se sada satio baš kada je on odlučio da će doneti odluku da se ponovi veštačenje DNK, i da je greška veštaka što odmah nije uzela tragove sa sedišta i hvatača".

- Neko vas je pogrešno podučio- rekao je sudija Na pitanje tužioca da li je imao primedbe na zapisnik kada je davao prvi iskaz:

Foto: S.K.

Dalibor Bogdanović Boća

- Nisam. Shvatite da nisam smeo da kažem jer sam se plašio i od osvete novosadske policije , i od reakcije Dalibora i Gorana Kovačevića. Nisam nikome prijavio, niti podneo tužbu, a pogotovo iz straha što Kovačević ima uticaja i u policiji i u medijima - završio je nove detalje kojih se prisetio drugooptuženi Janjoš.

Omalovažavanje tužioca

Nakon toga je usledila burna rasprava, gde je jedan od branilaca Bogdanovića, Srđan Lješković u više navrata ulazio u žučnu raspravu sa tužiocem. - Ovaj čovek (Boća) se nevin nalazi na optuženičkoj klupi, zbog propusta tužioca. A ovaj drugookrivljeni vam sve priznaje , pa zašto je onda Boća nevin u zatvoru - rekao je veoma glasno Lješković.

Nakon toga usledila su saslušanja svedoka, uglavnom policijskih službenika koji su te kobne večeri bili na licu mesta. Međutim, i dalje se nastavilo dobacivanje tužiocu.

- Molim sud da se ne dozvoli omalovažavanje prema radu tužioca, jer to ne čini ni tužulac prema advokatu Srđanu Lješkoviću - zahtevala je da se unese u zapisnik, tužilac Jelena Stojaković Mustakas. Na njenu molbu, advokat Lješković je odgovorio: "Mene je tužilac omalovažio rekavši da ja ne znam tužiočki posao. Ja bi taj posao uradio kako treba i Bogdanović ne bi bio i dalje na optuženičkoj klupi - uzvratio je Lješković.

Foto: Informer/društvene mreže

Ubijen u sačekuši - Uroš Stefanović

Podsetimo, kako se navodi u optužnici okrivljenima, Daliboru Bogdanoviću Boći i Danielu Janjošu se na teret stavlja da su 2. septembra 2021. godine oko 21 čas, u Novom Sadu, na Novoj Detelinari, u Ulici Cankarevoj, ispred broja osam, pokušali da liše života četrdesetsedmogodišnjeg Gorana Kovačevića Goranca, a tom prilikom ubijen je njegov telohranitelj, MMA borac, dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović, a Goranac je ranjen u ruku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija