• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

26.10.2022

12:11

DNK ANALIZA REŠAVA MISTERIJU! Skelet pronađen u Pasi Poljani mogao bi da pripada nestalom Slaviši Miliću?!

printscreen

Vesti

DNK ANALIZA REŠAVA MISTERIJU! Skelet pronađen u Pasi Poljani mogao bi da pripada nestalom Slaviši Miliću?!

Podeli vest

Stručnjaci za forenzičku analizu MUP-a uzeli su biološki materijal od N.M., brata od strica Slaviše Milića iz doljevačkog sela Ćurlina nestalog pre dve godine, radi poređenja sa DNK iz skeleta pronađenog u ataru Pasi Poljane, zbog sumnje da posmrtni ostaci pripadaju njemu.

S.M. supruga N.M. kaže da postoji verovatnoća da se radi o njenom deveru s obzirom na to da je mesto gde su ljudske kosti pronađene relativno blizu Ćurline. Takođe, Milić je u vreme nestanka imao šezdesetak godina koliko su stručnjaci procenili da je bio star i čovek čije su kosti otkrivene u njivi.  

- Slaviša je živeo sam nakon smrti roditelja, nikada se nije ženio niti je imao decu. Najbliži rođak bio mu je moj suprug, uvek mu je izlazio u susret za sve što mu je bilo potrebno ali mu je zamerao što je dosta pio. Sećam se da je par dana pre uvođenja vanrednog stanja zbog pandemije, 2020. godine doživeo saobraćajnu nesreću.

Foto: privatna arhiva

 

Vozio je bicikl kada ga je u blizini niškog Novog groblja neki vozač udario kolima. Policija je obavestila mog supruga da je Slaviša lakše povređen pa mu je rečeno da ode po njega s obzirom na to da nije bio u stanju da vozi bicikl. Dovezli smo ga kući a kako su njegove povrede zahtevale previjanje, sutradan smo otišli u Doljevac da mu to sredimo. Međutim, kada smo se vratili ustanovili smo da mu gori kuća – priča snaha nestalog čoveka.

Opisujući okolnosti koje su prethodile Slavišinom nestanku, S.M. objašnjava da je tada brigu o njemu preuzeo doljevački Centar za socijalni rad.

- Na poziv policije došao je tadašnji direktor Centra sa Hitnom pomoći pa je Slaviša odvezen u Doljevac u neku ustanovu za takve slučajeve. Suprug je tražio broj telefona da bi mogao da se interesuje šta mu je sa rođakom, zvao je nekoliko puta, rečeno mu je da je zbrinut u Doljevcu. Tada je počelo vanredno stanje, zbog pandemije nam je ograničeno kretanje, smatrali smo da je Slaviša na sigurnom s obzirom na to da se o njemu starao Centar za socijalni rad.

Foto: privatna arhiva

 

Novembra 2020. godine moj suprug je odlučio da ga poseti da bi u Centru saznao da mu je brat nestao. Rekli su mu samo da su zatekli otvorena vrata te prostorije u kojoj je boravio te da ne znaju gde je otišao. Suprug je bio revoltiran tim saznanjem, smatrao je da je morao da bude obavešten da je Slaviša napustio ustanovu. 

Mesecima nije podizao socijalnu pomoć

Sa tadašnjim direktorom Centra otišli smo u Poštu da vidimo da li je i gde podizao socijalnu pomoć, da bismo ga eventualno na taj način locirali. Međutim, rečeno nam je da novac na računu stoji mesecima – kazala je S.M.

Zabrinuta rodbina odmah je prijavila Slavišin nestanak policiji a strepnja za njegovu bezbednost javila se kada su saznali da je jednom prilikom zatečen na Železničkog stanici u Doljevcu te da je na nogama umesto cipela, imao samo plastične kese.

- Rečeno nam je da ga je policijski službenik tada vratio u ustanovu. Ne razumem zbog čega tada nešto nije preduzeto, to je ukazivalo da sa njim nešto nije u redu te da postoji rizik da se dovede u opasnost – kaže ogorčena žena.

Porodica očekuje rešenje

Komentarišući  mogućnost da pronalazak skeleta u njivi u Pasi Poljani reši misteriju nestanka njenog devera, S.M. kaže da bi to njihovoj porodici donelo neku vrstu mira.

- Najbolje bi bilo da se to uopšte nije desilo, ali ako su to stvarno njegove kosti, bar ćemo znati šta je sa njim bilo. Dok DNK ne kaže svoje, ne možemo biti sigurni da je to on. Čujem da se pominje da je imao neke proteze na zubima, ja takvih saznanja o njemu nemam.

Foto: privatna arhiva

Zvonko MIlić

Međutim, znam da je nosio protezu na oku jer ga je izgubio prilikom neke povrede. Nadam se da će rezultati analize biti uskoro gotovi kako bismo okončali neizvesnost koja nas muči dve godine – zaključila je Slavišina rođaka.

Skelet i dalje nepoznatog muškarca, 19. oktobra u njivi u Pasi Poljani pronašao je ratar Zvonko Milić tokom pripreme jesenje setve. Obdukcija je pokazala da na kostima nema tragova koje bi ukazivale da je smrt nastupila nasilno. Ni na telu ni u široj okolini osim pantalona nije pronađena druga odeća niti cipele niti bilo šta od dokumenata što bi pomoglo identifikaciji posmrtnih ostataka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija