• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.11.2022

12:12

ČELNIK KAVAČKOG KLANA NA SUĐENU KLICAO VELJI NEVOLJI! Posle svedočenja za ubistvo Kapetana, Kašćelan viknuo: Živeo Belivuk!

printscreen

Vesti

ČELNIK KAVAČKOG KLANA NA SUĐENU KLICAO VELJI NEVOLJI! Posle svedočenja za ubistvo Kapetana, Kašćelan viknuo: Živeo Belivuk!

Podeli vest

Na danas održanom ročištu u Višem sudu u Podgorici, na kojem se razmatrala optužnica protiv okrivljenih za ubistvo Mila Radulovića zvanog Kapetan, iz Beograda su se video linkom obratili optuženi Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković.

Optuženi Belivuk naveo je da je "oduševljen optužnicom", te da je SKY fotošopiran i montiran.

Nakon njegovog obraćanja vanraspravnom veću, jedan od vođa kavačkog klana optuženi Slobodan Kašćelan je uzviknuo: "Živeo Belivuk".

- Ostajem pri ranijim iskazima koje sam dao pred Specijalnim državnim tužilaštvom. Oduševljen sam optužnicom. Slažem se sa advokatima, SKY komunikacija je podmetnuta, fotošopirana i montirana. Netačno je da je Francuska otkrila SKY, prvo su Holandija i Belgija a kasnije se uključila Francuska. Tužilaštvu Crne Gore i Srbije su puna usta Francuske. Ovim prisluškivanjem su prekršeni svi zakoni. Nema telefona, nema leša, nema DNK...Nema ništa u ovoj optužnici. Ništa nisam počinio niti sam član kriminalne organizacije - izjavio je Belivuk, prenose Vijesti.

Podsetimo, optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Svi advokati odbrane saglasni su u oceni da ne mogu da se izjasne o ovoj optužnici jer specijalno tužilaštvo nema naredbu na osnovu koje se može videti ko je nabavio SKY komunikaciju, kako i ko je i kako naredio da se određena lica prisluškuju.

Foto: Printscreen

ZAGRLJAJ SMRTI! Kapetan i Marko MIljković
Namamili Kapetana, preko njegovog telefona mamili škaljarce

Prema navodima optužnice, okrivljeni Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju.

Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Sky u njegovo ime slali su preko aplikacije poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali - navodi se u optužnici.

Zverski likvidiran, telo spaljeno na lomači

Dodaje se da su Radonjić i Đurović 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu "vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata".

Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava kod Cetinja gde je zapaljen na gomili napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura.

Foto: Printscreen Pink

Lalić i Belivuk
Lalić sve priznao, svedočio o zločinima klana  

Podsetimo, u Beogradu je održano peto ročište u okviru suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka, na kojem je govorio i prvi od tri okrivljena svedoka Srđan Lalić, koji je priznao dela koja mu se stavljaju na teret i sklopio nagodbu sa tužilaštvom u okviru koje je u zamenu za informacije dobio manju zatvorsku kaznu, te će "robijati" 18 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija