• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

08.11.2022

13:52

SUĐENJE ZA TRAGEDIJU U GADŽINOM HANU! Lovac koji je usmrtio kolegu koristio ZABRANJENU MUNICIJU!

Z. G.

Vesti

SUĐENJE ZA TRAGEDIJU U GADŽINOM HANU! Lovac koji je usmrtio kolegu koristio ZABRANJENU MUNICIJU!

Podeli vest

Miroslav Čolaković (54) iz Gornjeg Dušnika optužen da je 16. avgusta 2020 . godine u ataru sela Kaletinac, ubio lovca Predraga Milojkovića (53), tragičnog dana koristio je municiju koja je zabranjena za lov na divlje svinje.

Milan Bogdanović, upravnik lovišta koji je saslušan u svojstvu svedoka pred Osnovnim sudom u Nišu potvrdio je da se  tzv. „pp“ municija upotrebljava za lov na drugu vrstu divljači.

-  Ta vrsta municije, odnosno sačma upotrebljava se za sitnu dlakavu divljač i lisicu i vuka a ne za divlje svinje – kazao je Bogdanović odgovarajući na pitanje tužioca da li je Čolaković smeo da u jednoj cevi puške ima „brener“ (pojedinačni metak) a u drugoj „pp“ odnosno sačmu s obzirom na to da je kobnog dana lovio divlju svinju.

Takođe, Bogdanović je kazao da mada to nije regulisano ni zakonom ni pravilnicima, lovci ne bi trebalo da se kreću sa prstom na obaraču pre uočavanja divljači prvenstveno iz razloga lične bezbednosti.  Ova izjava svedoka je od vrlo velikog značaja za Čolakovićevu odgovornost s obzirom na to da je u svojoj odbrani isticao da se okliznuo sa prstom na obaraču pa da je tako došlo do ispaljivanja smrtonosnog hica.

Na pogrešnom mestu u pogrešno vreme?!

Čolakovićeva odbrana između ostalog zasniva se na tezi da je Milojković lovio na mestu za koje nije imao dozvolu pa je sa tim u vezi njegov branilac Aleksandar Kuljak  od Bogdanovića zatražio  da objasni gde su se okrivljeni i žrtva nalazili u trenutku pucnjave.

- Mislim da je grupa Miroslava Čolakovića imala dozvolu za rivir IV, ne mogu da se setim tačnog mesta dok su Milojković i njegove kolege trebali da love u riviru V, odnosno na području sela Šebet  - objasnio je upravnik lovišta. Međutim, podvukao je da se može dogoditi da različite grupe lovaca dobiju dozvole da istog dana love na istom mestu ali da u svakom trenutku moraju znati gde se ko nalazi jer svaka grupa ima vođu.

Čolaković  je ranije pred sudom  priznao da je ispalio smrtonosni hitac u kolegu, ali je negirao odgovornost za nehatno ubistvo za šta mu prete četiri godine zatvora, koliko traži niško OJT.  Odgovornost za nesreću u lovu prebacio je  na žrtvu, ističući da je Milojković našao na mestu na kom nije smeo da bude, te da nije dao nikakvu naznaku o svom prisustvu u šumi gde su lovci gonili divlje svinje.

- I dalje ne shvatam  kako me nije video, imao sam odelo jarke boje, čula se motorola, telefonirao sam, morao je da me primeti. Pravilo je da se lovci jave jedni drugima kada su u blizini – objašnjavao je optuženi. Suđenje će biti nastavljeno iznošenjem završnih reči odbrane i optužbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija