• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.11.2022

08:17

NA DRVENIM PALETAMA "ZARADILA" MILIONE! Oštetila preduzeće u Staroj Pazovi

Vesti

NA DRVENIM PALETAMA "ZARADILA" MILIONE! Oštetila preduzeće u Staroj Pazovi

Podeli vest

M. O. (37) uhapšena je zbog sumnje da je sačinjavala fiktivne otpremnice za palete koje je prodavala i na taj način zaradila više od 40 miliona dinara, takođe uhapšen je i B. O. (41), koji se tereti za proneveru u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju

Osumnjičeni su uhapšeni u zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Sumnja se da je M. O., kao zaposlena u jednom privrednom društvu iz Beograda, ispostava u Staroj Pazovi, od 2018. do 2020. godine, sačinjavala fiktivne otpremnice da je drvene palete koje su joj bile poverene u radu vraćala dobavljačima, što nije uradila, već ih je prodavala preduzeću za otkup stare ambalaže - objasnio je izvor Informera i dodao da je M.O. na taj način ona je, kako se sumnja, protivpravno prisvojila novac. 

Foto: YoutubePrintscreen/ KosovaPress

 

- Sumnja se da je na taj način uzela 42.925.680 dinara, oštetivši za isti iznos firmu u kojoj je radila. Osumnjičeni B. O. tereti se da je pomagao M. O. u izvršenju krivičnog dela na taj način što je organizovao prevoz paleta, a potom ih prodavao, iako je znao da su u vlasništvu oštećenog privrednog društva - objasnio je naš sagovotnik.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija