• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

09.11.2022

13:17

ZADAVIO BRATA PA SE SPREMAO DA GA SAHRANI! Mislio je da će zemljom zločin sakriti, ali je na jednu VAŽNU STVAR ZABORAVIO!

V. Vučićević/Informer.rs

Vesti

ZADAVIO BRATA PA SE SPREMAO DA GA SAHRANI! Mislio je da će zemljom zločin sakriti, ali je na jednu VAŽNU STVAR ZABORAVIO!

Podeli vest

Nišlija Milan Grujić (43) optužen je za ubistvo svog rođenog brata pedesetdvogodišnjeg Sašu koga je golim rukama udavio u njihovoj porodičnoj kući u naselju Donji Komren u noći između 5. i 6. maja

- Viši sud u Nišu potvrdio je optužnicu koju je Više javno tužilaštvo podiglo zbog krivičnog dela ubistvo – potvrdio je Borisav Radonjić, portparol ove pravosudne institucije.

Nakon što ga je usmrtio, Milan je brata je pripremio za sahranu a onda pozvao prvog komšiju da mu pomogne oko organizacije pogreba. Sašu je okupao, obrijao i presvukao kako bi ga ukopao.  Nije znao da ga ne može sahraniti dok mrtvozornik ne konstatuje smrt pa je verovao da će zločin prikriti. Međutim, mrtvozornik je primetio sumnjive povrede na pokojniku i alarmirao policiju pa je Milan uhapšen.

Srđan Velimirović, koji je poslednji video Sašu živog, kazao je nakon zločina novinarima da ništa nije ukazivalo na predstojeću tragediju.

- Sve je delovalo normalno do 21 sat dok sam ja bio sa njima a šta se posle dogodilo, to ne znam.  Milan mi je telefonirao  u pola četiri ujutro i rekao mi da mu je brat umro. Naplakivao je i pozvao me da dođem kod njega.  Saša je bio položen u krevet, video sam da ima plavu masnicu na oku. Nisam Milana ništa pitao o tome znajući da je agresivan, pomislio sam da je povredu zadobio prilikom pada na pločice.

Foto: Printscreen

 

Milan mi je pričao da mu je davao veštačko disanje i masirao srce ali da nije uspeo da mu pomogne, te da je zvao Hitnu pomoć ali da nisu došli. Sedeli smo možda sat vremena, Milan je čim je svanulo zvao pogrebno preduzeće ali sam mu ja kazao da prvo mora da obavesti  mrtvozornika. Koliko sam čuo, lekar je posumnjao da je Saša ubijen i pozvao policiju.

Tog dana smo obojica bili u policiji ali  to je bilo više da kažemo šta znamo o Sašinoj smrti. Međutim, sutradan je to bilo pravo saslušanje,  odvojeno su nas ispitali i stavili na poligraf. Ja sam se skoro uspavao, bio sam miran, nisam imao šta da krijem – rekao je Velimirović.

Komentarišući mogući motiv porodične tragedije Srđan kaže da smatra da je ubistvo kulminacija dugogodišnjeg zlostavljanja koje je stariji brat trpeo.

- Ta porodica nije imala mnogo sreće, otac im je bio psihijatrijski bolesnik a i njih dvojica su bolest nasledila. Nakon smrti roditelja živeli su od njihovih penzija jer nijedan ni drugi nije bio sposoban za rad.

Milan je fizički snažniji, agresivan je i često je imao običaj da podigne ruku na brata. Međutim, to je delovalo bezazleno, udario bi mu nekoliko šamara, i posle par minuta ponašali su se kao da ništa nije bilo. Saša je bio miran i slabašan, podnosio je sve što mu brat radi. Niko nije očekivao da će Milan otići toliko daleko – rekao je tada Velimirović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija