• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir/Mondo

20.11.2022

17:33

MILENKO JE VOZIO U KONTRA SMERU DA BI SPASAO MAJKU I DVA SINA IZ PREVRNUTNOG VOZILA! Ovo je za film! ŠTA REĆI, SVAKA ČAST...

Vesti

MILENKO JE VOZIO U KONTRA SMERU DA BI SPASAO MAJKU I DVA SINA IZ PREVRNUTNOG VOZILA! Ovo je za film! ŠTA REĆI, SVAKA ČAST...

Podeli vest

Milenko Kuzmanović (38) iz Beograda je heroj koji je vozio automobil u kontra smeru na auto-putu kako bi pomogao Milici Petrović i njenim sinovima koji su se prevrnuli na krov

Milica Petrović je u subotu imala saobraćajnu nesreću na auto-putu gde je usled klizavog kolovoza njen automobil, u kome je bila sa dva sina, završio na krovu. Nju i decu je spasio Milenko star 35 godina. Mladić je kada je video nesreću, prema Miličinim rečima, stao i vozio u kontra smeru kako bi stigao do njih i pomogao im.

Milenko Kuzmanović (38) se oglasio o celoj situaciji i ispričao detalje drame na auto-putu.

- Vraćao sam se sa prijateljem Petrom iz vikendice koja se nalazi u Krčedinu i išli smo novosadskim auto-putem. Na isključenju pre aerodroma video sam da se kola dime i da su zapravo na krovu, a točak se i dalje okretao - kaže Milenko i dodaje:

- Nisam razmišljao samo sam se zaustavio i krenuo da vozim u kontra smeru tih nekih 20 metara. Kola sam ostavio malo dalje, jer sam se plašio da će eksplodirati, a Petar i ja smo odmah istrčali iz auta kako bismo im pomogli.

Sagovornik kaže da se zaledio kada se približio automobilu.

- Sa druge strane auto-puta zaustavio se još jedan čovek koji je obukao zaštitni prsluk i pokušao da preskoči bankinu kako bi došao do nas. Međutim, ja sam u tom bunilu počeo da vičem da zove policiju i Hitnu pomoć - prepričava detalje spasavanja Milenko i dodaje:

- Kada sam se približio kolima ugledao sam muške noge kako se ne pomiču i presekao sam se. Pokušao sam da otvorim vrata, ali nisam uspeo. Video sam unutra mladića koji sedi na zadnjem sedištu i ima posekotinu na glavi, plava žena je sedela na suvozačevom mestu, dok je njen drugi sin bio za volanom.

Heroj koji je stao da pomogne ispričao je da je uspeo da iščupa i otvori vrata.

- Kada smo otvorili vrata, videli smo da su živi hvala Bogu i izvukli smo ih iz automobila. Seli smo ih pored bankine i tada je došao i čovek koji je bio preko puta, i on je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja je brzo stigla - kaže ovaj hrabri Beograđanin i nastavlja:

- Glava je na ramenima i to je najbitnija stvar, svako od nas trojice je uradio i doprineo da se ovi ljudi spasu. Ne smatram sebe herojem, jer mislim da bi svako od nas to uradio.

Kuzmanović je i ispričao kako je došlo do nesreće. 

- Koliko sam shvatio mladić je video isključenje sa auto-puta i u trenutku se predomislio jer je pogrešio skretanje. U tom momentu cimnuo je volan, ali zbog vlažnog kolovoza zanelo ga je i udario je u bankinu i prevrnuo se na krov - kaže sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija