• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.11.2022

11:59

SRAMOTA! Napali poslanika i ministra ispred Skupštine, a sud ih oslobodio - TUŽILAŠTVO NAJAVILO ŽALBU

Vesti

SRAMOTA! Napali poslanika i ministra ispred Skupštine, a sud ih oslobodio - TUŽILAŠTVO NAJAVILO ŽALBU

Podeli vest

Prvi osnovni sud je dana 30.11.2022. godine obajavio oslobađajuću presudu u postupku koji se vodi po optužnom predlogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu protiv Boška Obradovića i Davora Đurđevića, zbog izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu na štetu Marijana Rističevića i Zlatibora Lončara

Tužilaštvo će na navedenu odluku prvostepenog suda u zakonskim roku izjaviti žalbu neposredno višem sudu.

- Naime, tužilastvo smatra da postoje svi zakonski razlozi zbog kojih je podnet optužni akt i žalbom će biti predloženo da se preinači oslabađajuća presuda, a da se okrivljeni oglase krivima i kazne po zakonu- navode u tužilaštvu.

Foto: Tanjug

 

Krivična prijava protiv Boška Obradovića i još trojice članova Dveri podneta je zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje, a sumnjiče se da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića.

Nakon incidenta sa Rističevićem, kako je navelo Tužilaštvo ranije, sumnjiče se da su grubo vređali i ugrozili sigurnost tadašnjeg ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Lončar je ranije rekao tužilaštvu da je prilikom ulaska u skupštinu video grupu ljudi, među kojima je prepoznao Boška Obradovića koji mu se, kako je naveo, unosio u lice uz pretnje da će ga uhapsiti.

Foto: printscreen

 

Obradović je, prema svedočenju Lončara, pokušao i da ga povuče za rukav desne ruke, dok su ostali okrivljeni vikali i vređali ga.

Rističević je tužiocu,ranije  rekao da su se okrivljeni sjurili prema njemu čim su ga primetili na stepeništu Doma Narodne skupštine, uputivši mu niz uvreda, poput: „lopove“, „dubre“. i nasrtali na poslanike vladajuće većine i ministre.

Tom prilikom je zadobio 5-6 udaraca, od kojih je video da mu je dva udarca u predelu glave zadao Boško Obradović. Rističević je o telesnim povredama koje je tom prilikom zadobio dostavio tužilaštvu povrednu listu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robijaće Vučićev kartel i Roša

pre 1 godinu

Čak i sudije znaju ko su Balvan Rističević i Doktor Smrt ?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija