• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.12.2022

07:00

TITA, KRALJA KOKAINA, OTAC UVEO U "POSAO"! Neverovatni detalji iz života moćnog narko-bosa

Informer

Vesti

TITA, KRALJA KOKAINA, OTAC UVEO U "POSAO"! Neverovatni detalji iz života moćnog narko-bosa

Podeli vest

Sarajlija Edin Gačanin Tito (40) godinama je kontrolisao trećinu narko-tržišta u Evropi, a postao je kriminalac zahvaljujući ocu Miralemu, koji ga je povezao sa mafijom u Holandiji

Sarajlija Edin Gačanin Tito (40), vođa "superkartela" koji je godinama kontrolisao trećinu narko-tržišta u Evropi, postao je kriminalac zahvaljujući ocu Miralemu! Upravo ga je otac povezao sa mafijom u Holandiji, a snalažljivi Edin je brzo napredovao u podzemlju i naposletku postao glavni za šverc ogromnih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu!

Silovit uspon

Gačanin je, inače, godinama bio enigma za svetske bezbednosne službe, a za njega se nije znalo u javnosti sve do prošle godine. Tada je glavna tužiteljka Perua saopštila da iza moćnog "superkartela" stoji Edin Gačanin, zvani Tito ili Dino. Američke i bezbednosne službe su potom pokrenule sveopštu istragu i Tito je konačno uhapšen u subotu u Dubaiju, odakle je komandovao klanom.

Bosanski mediji su nakon njegovog hapšenja objavili da je Tito rodom iz Sarajeva, kao i njegov otac Miralem.

- Miralem je bio poznati sarajevski kriminalac, ali je uglavnom "radio" u Holandiji. Tamo se upoznao i sprijateljio sa kriminalcem po imenu Arnoldus Josefus van Horsen. Miralem je pre svoje smrti, 2008, upoznao sina Edina sa Arnoldusom i to je bio presudni momenat u Titovoj kriminalnoj karijeri - pišu mediji u BiH.

U Sarajevu ima dva sata od 615.000 evra

Edin Gačanin Tito je u više navrata posećivao rodno Sarajevo, a poslednji put je to bilo 2016.

- Tada ga je na sarajevskom aerodromu dočekao biznismen Gordan Memija. Tito je bio smešten u ekskluzivnom hotelu "Bristol", a kako bi se osećao što ugodnije, čuvala su ga šestorica policijskih specijalaca, koji su za tu priliku otišli na fingirano bolovanje. Neki od njih su nakon toga dali otkaz u policiji i preselili se u Dubai kako bi Titu bili telohranitelji. Inače, Tito je tokom boravka u Sarajevu ostavio u sefu u jednoj banci dva skupocena sata. Reč je o satovima "patek filip" i "rišard mil", koji vrede 615.000 evra - pišu mediji u BiH.

Nakon očeve smrti, Edin i Arnoldus su nastavili blisko da sarađuju, a tada vremešni Holanđanin ga je upoznao sa nekoliko bitnih ljudi u međunarodnoj trgovini kokainom.

- Edin je imao velike snove, ali mu je za ostvarenje tih ciljeva bila potrebna vojska ljudi. U tu svrhu Gačanin je u nekoliko navrata angažovao drugare iz detinjstva iz Sarajeva - piše portal "istraga. ba" i dodaje:

- Prvo je pre nekoliko godina sarajevski bokser David Cufaj dobio poziv od svog druga Gačanina da dođe u Holandiju. Cufaj je odatle poslat u Peru i tamo je uhapšen zbog šverca droge, a u januaru 2020. osuđen je na 17 godina zatvora.

Nakon Cufaja, Tito je u pomoć pozvao svog drugog najboljeg prijatelja iz detinjstva, takođe boksera Smaila Šikala.

- Po sličnom scenariju, Tito je Šikala uveo u posao, a onda ga poslao u Peru sa zadatkom da prokrijumčari 1,3 tone kokaina. Međutim Šikala je peruanska policija uhapsila u gradu Truhiljo, ali je on nekim čudom oslobođen zbog nedostatka dokaza - prenosi portal iz BiH.

Italijani, Irci, 'kavčani'...

Uprkos ovim hapšenjima i velikim zaplenama narkotika, Gačanin je, prema procenama bezbednosnih službi, poslednjih godina prošvercovao u Evropu najmanje 30 tona kokaina. "Superkartelom" je komandovao iz Dubaija, gde je boravio poslednjih nekoliko godina i gde je na kraju uhapšen.

"Superkartel" čine, između ostalih, italijanska mafija "Kamora" sa Rafaelom Imperijaleom na čelu, zatim irska kriminalna grupa okupljena oko porodice Kinahan i marokanska mafija sa Riduanom Tagijem. Za ovaj moćni narko-kartel radili su i pripadnici "kavačkog klana", a osmoro je proteklog vikenda uhapšeno u Srbiji, Luksemburgu, Belgiji i Holandiji.

Od sina bivšeg selektora oduzeti oružje i pare

Dušan Petković, bivši fudbaler i sin pokojnog selektora fudbalske reprezentacije Ilije Petkovića (74), bio je među osmoro uhapšenih zbog sumnje da su za račun "kavačkog klana" hteli da prošvercuju 115 kilograma kokaina iz Belgije u Englesku. Petković je uhapšen u Amsterdamu zajedno s prijateljem, "kavčaninom" Damjanom Roganovićem, a u njihovim stanovima je tada zaplenjeno nelegalno oružje i novac. U toku su provere njihovih poslova i kontakata kako bi se utvrdila njihova eventualna uloga u švercu kokaina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robijaće Vučić kao Norijega

pre 1 godinu

Ko o čemu Informator Vučićevog kartela o kriminalu. Uporni su da od Srbije naprave Kolumbiju.

TT

pre 1 godinu

Prestanite sa glorifikacijom nasilja i kriminala! -.-

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija