• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Ć.

06.12.2022

12:40

BAGZI SVEDOČIO O PRVOJ OTMICI ZEMUNSKOG KLANA! Sudija naredila privođenje LJUBIŠE BUHE ČUMETA

Vesti

BAGZI SVEDOČIO O PRVOJ OTMICI ZEMUNSKOG KLANA! Sudija naredila privođenje LJUBIŠE BUHE ČUMETA

Podeli vest

Dejan Milenković zvani Bagzi, nekadašnji pripadnik kriminalnog zemunskog klana, svedočio je danas u Višem sudu u Beogradu na suđenju četvorici optuženih za tzv. prvu otmicu ovog klana.

Milenković je svedok saradnik u postupcima za ubistvo premijera Zorana Đinđića i krivična dela "zemunskog klana", pa je u Palatu pravde doveden u pratnji pripadnika obezbeđenja.

On je svedočio o svojim saznanjima o tzv. prvoj otmici, u kojoj je učestvovao i ubijeni vođa klana Dušan Spasojević zvani Šiptar. U ovom postupku optužena su dvojica policajaca i dvojica nekadašnjih pripadnika zemunskog klana, koji se terete za razbojništvo i otmicu Novaka Stevanovića (22) 1997. godine, nakon čega je on izvršio samoubistvo.

Foto: Informer

Novak Stevanić se ubio posle otmice

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

Taj slučaj je poznat kao "prva otmica Zemunaca", kada su oteli Novaka Stevanića, tukli ga i naterali da kaže gde im je u stanu sef i onda ga obili i opljačkali oko 100.000 maraka i četiri kilograma zlatnog nakita.

Bagzi je ispričao da su to počinili Dušan Spasojević i Mile Luković, ali da ne zna ko je tad još bio sa njima.

- Oni su dolazili u kafić Ljubiše Buhe u Surčinu i pričali nam da je sef bio u podu i da su ga jedva obili, da su morali da dođu sa brusilicom i u njemu našli mnogo para i zlata. Mile i Dušan tad nisu pričali o otmici - rekao je Bagzi.

On je kazao da mu je u to vreme Spasojević poklonio žuti sat, čije poreklo ne zna i da ga je on predao Upravi kriminalističke policije 2006. ili 2007. godine, kada je ispitivan. Novakov otac Zoran Stevanić je izjavio je to njegov zlatni sat, koji je čuvan u Specijalnom sudu i odatle nestao.

Foto: Informer DN

Ljubiša Buha nije priveden u sud

- Bagzi je rekao da je od Dušana Spasojevića lično dobio zlatan sat i kameru, koji su pripadali meni, ali nije mogao da kaže gde se to sada nalazi. Sudija nije dozvolila da Bagziju postavljam pitanja. Izbacila me iz sudnice i kaznila sa 50.000 dinara - izjavio je za Informer Zoran Stevanić, otac pokojnog mladića. 

ČUMETA PRIVODE NA SUĐENJE

Pored njega,kao svedok je pozvan i Ljubiša Buha Čume, prvi srpski svedok saradnik na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge zločine "zemunskog klana", ali ga policija nije privela, pa je sudija naredila da se privede na naredni glavni pretres. 

Čume je ranije rekao da neće da svedoči sve dok mu se ne vrati policijska zaštita.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija