• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

14.12.2022

15:21

MONSTRUMI NA SUDU! Jezivim metodama žene terali na prostituciju: Jednu ubili, drugoj zakivali eksere pod nokte, ODSECALI PRSTE!

Vesti

MONSTRUMI NA SUDU! Jezivim metodama žene terali na prostituciju: Jednu ubili, drugoj zakivali eksere pod nokte, ODSECALI PRSTE!

Podeli vest

Nišlija Aleksandar Mirčić optužen za tri krivična dela otmice u saizvršilaštvu izvršenih u Francuskoj tokom 2002. godine danas se pred Višim sudom u Nišu branio ćutanjem

Optužnicom koju je izneo zamenik VJT Andrija Ivić, njemu se na teret stavljaju monstrouzna dela, uključujući stravično zlostavljanje tri žene koje su on i još dvojica njegovih saučesnika terali na prostituciju, usled čega je jedna od njih preminula.

-  Optuženi Mirčić se tereti da je tokom 2002. godine u Parizu u saizvršilaštvu sa Bojanom Nikolićem, koji je osuđen u Francuskoj i sada pokojnim Zoranom Ranđelovićem, Olgu Sergijenko koju su kupili za 5.000 evra, tri meseca držali zatočenu kako bi je prisilili na prostituciju. 

Ranđelović joj je po Mirčićevom nalogu sekirom odsekao deo malog prsta, nakon čega su je prebacili u Tuluz da bi je seksualno eksploatisali. Sva trojica su Mramer Kadiju, koju su prisiljavali na prostituciju u Tuluzu i šire, zlostavljali da bi im kazala šta su ona i pokojna Vesna Radovanović kazale u policiji kada su saslušavane zbog sumnje da su žrtve seksualne eksploatacije.

Foto: MUP Srbije

Optuženi tražio da bude pušten na slobodu

Mramer Kadija je naga vezivana, zakivani su joj ekseri pod nokte, udarena je lopatom u glavu pre nego što je vraćena iz Pariza u Tuluz gde je nastavljena njena seksualna eksploatacija. Kako bi saznali saznaju šta je rekla policiji, Vesnu Radovanović su takođe zlostavljali. Mirčić je naložio Nikoliću da je muči, prilikom udaranja u glavu ona je odletela ka zidu i zadobila povredu od koje je preminula na licu mesta. Mirčić je doneo kofer pa je Nikolić u njega smestio leš koji su odneli u šumu gde ga je Nikolić zakopao dok je Mirčić čuvao stražu - navedeno je u optužnom aktu. 

Dok je zamenik VJT Andrija Ivić čitao optužnicu, Mirčićev branilac Milan Petrović  ga je prekinuo i zatražio da se isključi javnost radi zaštite privatnosti optuženog čemu se usprotivio i tužilac ali i punomoćnik oštećenih advokat Jelena Cakić. Sudija Aleksandra Mojašević je odbila braniočev zahtev pa su se novinari vratili u u sudnicu.

Nakon što je Mirčić pozvan da iznese odbranu, rekao je samo da ne smatra da je kriv ali je kao u istrazi odlučio da se brani ćutanjem.

- Po savetu mog branioca braniću se ćutanjem dok se još jedan ili dva registra (dokumentacija dobijena od francuskih organa gonjenja) ne prevedu na srpski jezik - kazao je Mirčić. I njegov branilac Milan Petrović je insistirao da se celokupna dokumentacija prevede sa francuskog čemu se usprotivio tužilac Ivić ističući da je sve ono što se odnosi na ovaj slučaj, prevedeno.

- Ovo vodi odugovlačenju postupka, još 21. novembra u uvodnom izlaganju zatraženo je da se dokumentacija prevede i tužilaštvo je istog dana odbrani dostavila registre te su imali dovoljno vremena da se spreme za suđenje - istakao je Ivić.

Mirčićev branilac Petrović na današnjem suđenju je istakao i da nema osnova za krivično gonjenje njegovog klijenta s obzirom na to da je kako je kazao, nastupila apsolutna zastarelost jer se radi o delima izvršenim još 2002. godine. Međutim, sudija Aleksandra Mojašević je kazala da je ovaj njegov navod neosnovan s obzirom na to da je kazna propisana za ovo delo od 12 do 40 godina, što onemogućava da ono zastari za 20 godina.

Foto: Printscreen MUP Srbije

 

Mirčić je danas zatražio da bude pušten iz pritvora gde se nalazi od hapšenja 24. maja ove godine.

- Porodičan sam čovek, živim u Nišu više od 20 godina. U vezi ovog dela pozivan sam u Specijalni sud 2008. godine gde sam obavešten da se protiv mene vodi postupak u Francuskoj te da ću biti pozvan ako to bude potrebno ali me niko nikada nakon toga nije kontaktirao. Nisam menjao adresu, sve vreme sam bio u Nišu - naveo je optuženi razloge zbog kojih je zatražio da mu pritvor bude zamenjen blažom merom. 

Međutim, sud je odbio da uvaži njegov zahtev tako da će i sledeći glavni pretres zakazan za januar, čekati u pritvorskoj jedinici Kazneno popravnog zavoda.

Mirčić je u Francuskoj osuđen na 30 godina zatvora koliko je dobio i njegov saučesnik Bojan Nikolić. Kako nije bio dostupan njihovim organima gonjenja oni su raspisali poternicu pa je uhapšen u Srbiji.

Kako saznajemo, najtragičnija figura ovog događaja Vesna Radovanović ima još samo roditelje koji žive u Francuskoj.

-  Oni su stari i bolesni, pokušavaju da budu jaki u očekivanju da njihova kćer dobije pravdu. Njena sudbina je veoma tragična, ona je bila divna, odličan đak, perspektivna u svakom pogledu ali se zaljubila u čoveka koji je to iskoristio da je seksualno eksploatiše.  Nevladina organizacija „Astra" koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima jednu knjigu je posvetila baš njoj - naveli su naši izvori upoznati sa ovim slučajem.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija