• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.01.2023

14:48

KEN UHAPŠEN U ZAGREBU ZBOG POLA TONE KOKAINA, NAKON HAPŠENJA IZJAVIO: "Ovo je greška, za to sam već osuđen u Srbiji"

Vesti

KEN UHAPŠEN U ZAGREBU ZBOG POLA TONE KOKAINA, NAKON HAPŠENJA IZJAVIO: "Ovo je greška, za to sam već osuđen u Srbiji"

Podeli vest

Draško Vuković (46) zvani Ken, nekadašnji saradnik, a kasnije svedok saradnik u slučaju protiv Darka Šarića, uhapšen je juče u Zagrebu po poternici koju je za njim raspisala Argentina 2009. godine, a on je u svojoj prvoj izjavi policiji rekao da je njegovo hapšenje greška!

Vuković se, kako navodi "jutarnji list" protivi izručenju Argentini te tvrdi kako je u Srbiji već osuđen te da je odslužio kaznu

- Ovo je najverojatnije greška jer sam ja već u Srbiji osuđen u postupku za ovo što mi se stavlja na teret, a Argentina verovatno nije povukla svoju poternicu - izjavio je Vuković u policiji, a kasnije i kod dežurnog istražnog sudije, a prenosi hrvatski Jutarnji list.

Foto: Printscreen

 

On je, inače, uhapšen u subotu u centru Zagreba, u Amruševoj ulici, jer ga Argentina traži zbog 490 kilograma kokaina iz 2009. godine, a informacija da je u glavnom gradu Hrvatske policiji je navodno stigla iz Interpola.

Vuković se, međutim, protivi izručenju Argentini i tvrdi kako je u Srbiji već osuđen za to krivično delo, te da je odslužio kaznu za ono za što ga Argentina traži.

Argentina, naime, Vukovića traži zbog 490 kilograma kokaina koji su 2009. pronađeni u jednom stanu u Buenos Airesu, a koji su trebali biti prokrijumčareni u Evropu. Vukoviću se na teret stavlja da je kao član klana Darka Šarića učestovao u pripremi kokaina za transport.

Vuković tvrdi da je on kaznu već odslužio, odnosno da mu se ne može dva puta suditi za isto delo, a radi se i o stvari koja predstavlja pravnu prepreku za izručenje.

Vuković je, takođe, dodao kako je on u postupku u Srbiji protiv Šarića imao status svedoka-saradnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija