• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

31.01.2023

17:11

UBICA HARMONIKAŠA NEZADOVOLJAN PSIHIJATROM! Nesrećnika tukao do smrti! Izneo apsurdan zahtev u sudu!

D.K./privatna arhiva

Vesti

UBICA HARMONIKAŠA NEZADOVOLJAN PSIHIJATROM! Nesrećnika tukao do smrti! Izneo apsurdan zahtev u sudu!

Podeli vest

Nišlija Aleksandar Selimović (36) optužen da je 3. maja prošle godine u kafani u Rendgenovoj ulici nasmrt pretukao harmonikaša Ferata Asanovića (68) zatražio je danas od Višeg suda da na glavni pretres pozove psihijatra koji ga je veštačio

Razlog za ovakvu njegovu odluku je to što je smatrao da veštak nije adekvatno sagledao uticaj njegovog pijanstva na ponašanje kobne noći koje je kulminiralo brutalnim premlaćivanjem bespomoćnog čoveka.

- Veštačen sam „preko slušalice“, želim da psihijatar dođe u sud kako bih mogao da postavljam pitanja, da mi objasni kako je utvrdio to što je napisao u nalazu – ponavljao je Selimović pred sudom. Sudija Aleksandra Mojašević je prihvatila njegov zahtev kako bi se razjasnili svi navodi u mišljenju i nalazu veštaka.

Selimović je danas ponovio da nije kriv za Feratovu smrt ističući da je do tuče došlo između 20 i 20.30 sati a da je harmonikaš pronađen mrtav oko tri sata iza ponoći te da ne bi umro da je neko pozvao Hitnu pomoć. Iz tog razloga sudija Aleksandra Mojašević je naložila saslušanje predstavnika komisije sudsko medicinske strukekoja je veštačia vrstu i težinu telesnih povreda a na okolnosti da li bi blagovremeno pružena lekarska pomoć mogla da spreči Asanovićevu smrt.

Danas je saslušan i svedok Miloš Jončić koji je priznao da je u vreme kobnog događaja bio pijan te da se ne seća tačno onog što se te večeri dešavalo. Mada je pred tužiocem kazao da je Asanović u dva navrata nasrtao na Ferata te da su ga on i još jedan gost isto toliko puta podizali, danas je izrazio rezervu prema tim navodima objasnivši da se to možda desilo samo jednom. 

Svedok bio mrtav pijan?

Ostao je pri izjavi da je video da optuženi više puta udara po glavi i telu Ferata te da je harmonikaš nakon tih udaraca završio na podu te da mu je Selimović razbio harmoniku ali je kazao da više nije siguran ni u svoje navode  da je Ferat bio umazan krvlju.

- Ne sećam se da je bio krvav, nisam siguran ni da smo ga dva put apodizali, bio sam malo pijan – rekao je Jončić.

Svedok Aleksandar Manojlović koji je saslušan na prethodnom glavnom pretresu bio je mnogo eksplicitniji u opisu Selimovićeve uloge u kobnom događaju.

- Čuo sam Aleksandra kako se žali da mu harmonikaš ne peva cele pesme već samo strofe. Video sam da mu je dao 200 dinara a čuo sam da mu je navodno pre toga platio 100 evra. Zatim mu je oteo harmoniku i razbio je od pod a onda mu udario desetak šamara. Govorio mu je da će ga ubiti, ja sam pokušao da ga zaštitim, govorio sam mu da ga ne tuče.

Tukao harmonikaša iz sve snage pesnicama u glavu

On je kazao da je harmonikaš navodno tukao konobaricu, pa ga je udario još desetak puta iz sve snage pesnicama u glavu. Udarao ga je kao da bije po džaku, shvatio sam da su njegove pretnje ozbiljne pa sam ga odgurnuo a Ferata podigao ga na stolicu. Bio je sav ubijen, tekla mu je krv iz nosa ali nije progovorio ni reč – kazao je ovaj Nišlija.

Teško povređenog čoveka nekoliko sati nakon napada pronašao je prolaznik i pozvao Hitnu pomoć. Ferat je prebačen u bolnicu ali je  ubrzo preminuo od teških povreda glave. Ukoliko bude osuđen, Selimoviću preti 12 godina robije koliko Krivični zakonik predviđa za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija