• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

01.02.2023

20:00

STELI JE POLOMIO VRAT, PRESVUKAO JE U SVEČANU ODEĆU, SEO PORED NJE I PIO VISKI... Posle je ubica pokušao da prereže vene... Majka ubijene devojke se plaši da zlotvor ne izađe ranije na slobodu

printscreen

Vesti

STELI JE POLOMIO VRAT, PRESVUKAO JE U SVEČANU ODEĆU, SEO PORED NJE I PIO VISKI... Posle je ubica pokušao da prereže vene... Majka ubijene devojke se plaši da zlotvor ne izađe ranije na slobodu

Podeli vest

Sanjam je, ali budim se sa još strašnijim bolnim saznanjem da je nema, kaže u ispovesti majka doktorke medicine Stele Gundelj (25), koju je pre deset godina zadavio njen bivši momak Aleksandar Šundić (33)

Šundić je osuđen na 15 godina zatvora i izdržava kaznu u požarevačkom zatvoru “Zabela”. Svirepi ubica je na suđenju priznao krivicu i ispričao da je Stelu počeo da davi, ali je tvrdio da se ne seća koliko je to trajalo. Branio se i da je kada je shvatio šta je uradio pokušao da joj izvuče jezik i da joj da veštačko disanje, ali bezuspešno.

Foto: Privatna arhiva

Katica Gundelj sa ćerkom Stelom

Katica Gundelj, Stelina majka, priča za Informer.rs kako je živeti sa saznanjem da njene ćerke više nema.

- Evo, ukratko, da vam opišem kako ja svakodnevno nosim svoj životni krst. To jedino mogu da razumeju ljudi koji su doživeli sličnu tragediju i izgubili dete. Čak, verujem da to ne mogu da najbolje razumeju ni oni roditelji koji su izgubili dete nesrećnim slučajem ili koje je bolest prerano odnela, iako verujem da ni njihova bol nije manja, samo je moja patnja uvećana za bol i večitu dilemu da li sam to mogla nekako da sprečim. Neko ko je to svakako mogao da spreči su roditelji i porodica monstruma, koji su morali na vreme da prepoznaju poremećaj u njegovom ponašanju. Takođe i njegovi prijatelji kojima se poveravao mogli su da reaguju. Sve to me muči svakoga dana, svake noći me budi - priča Katica Gundelj za Informer.rs.

Svaki dan idem na groblje i nosim kafu

Kaže da joj dan počinje tako što svako jutro pre posla ide na groblje.

Foto: Privatna arhiva

Stela je sahranjena na groblju u Staroj Pazovi

- Palim joj sveću, ljubim hladni kamen umesto svog deteta. Kuvam kafu i ostavljam na spomeniku umesto da je delim sa njom uz veselo ćaskanje. Svakoga dana, svakoga sata, bez preterivanja, desi se nešto što me podseti na nju. Često poželim nešto da joj javim, kažem, podelim neko razmišljanje sa njom, pitam je za savet.... jer bila je jedno prepametno, obrazovano, sposobno, nadasve razumno biće sa zdravim rezonima i pametnim odlukama. Tada se javi ono strašno pitanje: „ZAŠTO?“ Pitam se kako i zašto se njoj, takvoj to dogodilo? U kući sam se okružila njenim fotografijama, ali ni to ne pomaže. Nema njenog smeha, zagrljaja. Jakooo mi nedostaje. Velika je nepravda da ona posle toliko truda, rada, učenja, toliko ljubavi koju je pružala, tako završi život sa 25 godina - priča nesrećna majka ubijene devojke, koju je 13. februara 2013. u njenom stanu nu Medakoviću udavio Aleksandar Šundić.

Pitam se kako je moguće da još uvek dišem

Navodi da ima podršku porodice i prijatelja i otkriva kako je nastavila da živi.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Šundić, davitelj s Medakovića

- Svi mi govore, „moraš, imaš drugo dete, evo Bogu hvala sada i unučiće, moraš zbog njih“. Pitam se kako je moguće da ja još uvek dišem i živim sa ovim bolom koji osećam. Još tada tog kobnog dana, kraj njenog kovčega, moja mlađa ćerka mi je rekla :“Mama, trebaš mi.“ Zato nisam odustala od života, ako se ovo život zove. Svake noći se budim oko 2.44 u vreme kada je te kobne noći pokušala da zove policiju sa svog mobilnog i opet iznova premotavam film, šta bi bilo da sam je veče pre toga zamolila da dođe kući iako sam znala da ujutru putuje službeno za Niš. A eto nisam je zvala, da je ne bih mučila da produžava svoj put prema Nišu, da ne vozi dužu relaciju, a možda bih joj tako spasila i produžila život. Svi mi govore nisi ti kriva, nisi to mogla da pretpostaviš, nije ni ona mogla. Krivicu treba da oseća zlotvor i njegovi roditelji. A oni nisu ništa rekli, ni izvinite, ni žao nam je, ništa. Trebalo je da reaguju na vreme i leče bolesnika, da tako umobolan ne unesrećuje ljude oko sebe. Pitanje i sada kada izađe iz zatvora, da li neće ponovo počiniti nešto slično - kaže na kraju razgovora za Informer.rs Katica Gundelj.

Devojci slomio vrat, pa je presvukao

Istraga je utvrdila da je Šundić davljenjem slomio vrat Steli.

- Snažno joj je stezao vrat sve dok ga nije polomio. Zatim ju je presvukao i obukao u odelo za izlazak. Sedeo je pored nje nekoliko časova i pio viski. Uzeo je nož i pokušao sebi da prereže vene, ali bezuspešno. Onda je izašao iz stana i otišao - rekli su izvori iz istrage i naveli da je Aleksandar ubio devojku zato što je u njenom mobilnom našao poruke koje joj je slao bivši momak.

Hronologija zločina

- 13. februar 2013.- Stela Gundelj nađena je mrtva u stanu na Medakoviću.

- 14. Februar 2013 - Aleksandar Šundić uhapšen je u studentskom domu Karaburma.

- 15. Februar 2013. - Šundić je pokušao da se ubije u Palati pravde skočivši s drugog sprata.

- 27. Jun 2013. - Počelo suđenje Aleksandru Šundiću u Višem sudu u Beogradu.

- 11. jul 2013- Šundić je osuđen pred Višim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 1 godinu

Serem se na sudije, pravosuđe i zakone zemlje gde zlikovac poput ovoga, za brutalno ubistvo nedužne devojke od 25 godina bude osuđen na svega 15 godina zatvora. Kako je to moguće? Da li taj sudija ima savest? Da li ima decu i da li mu je prošlo kroz glavu, makar na trenutak, da je to moglo biti i njegovo dete? Imajući u vidu praksu u Srbiji, zlikovac je do sada već odslužio 2/3 kazne i gotovo je izvesno očekivati da će bukvalno svakog dana biti pušten na slobodu - sudije da li vi zaista verujete da delite pravdu? Iskreno, da je to moje dete, ja bi ga čekao ispred zatvora i izrekao mu identičnu presudu kao on mom detetu i odmah ušao u zatvor da robijam, bez suda i bez tužilaca ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija