• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2022

13:27

Srpski stručnjak UVEREN: Dobar je žreb! Brazil ima oscilacije, Švajcarci PADAJU...

Fudbal

Srpski stručnjak UVEREN: Dobar je žreb! Brazil ima oscilacije, Švajcarci PADAJU...

Podeli vest

Grupa G, u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije, najjača je u Kataru

Srbija će odmeriti snage na Mundijalu sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a aktuelni trener Asterasa iz Grčke i nekadašnji član strušnog štaba reprezentacije Milan Rastavac je pratio žreb, a neposredno nakon ceremonije u Kataru je analizirao grupu naše reprezentacije.

- Dobar žreb po nas jer Brazil ima svoje oscilacije i moguće je uhvatiti ga u donjoj fazi. Sa njima može da se igra. Švajcarci padaju u odnosu na raniji period i sada je bolji momenat za nas u poređenju sa prethodnim susretom. U Rusiji smo imali nekoliko debitanata, a sada to nije slučaj. Posedujemo stabilnost i sa moje tačke gledišta imamo čemu da se nadamo- rekao je Rastavac za Mozzart Sport.

Foto: Starsportphoto©

 

Uspehom u kvalifikacijama u kojima su Orlovi pomrsili račune Portugaliji potvrđen je potencijal Srbije, dok su istovremeno porasli apetiti javnosti, međutim izvesno je da izabranike Dragana Stojkovića očekuje zahtevan zadatak.

- Svima mora da bude jasno da je svetsko prvenstvo turnirsko takmičenje i da je samo po sebi specifično. Mundijal je sledeći nivo u odnosu na kvalifikacije, samim tim potreban je i iskorak u igri, nova stepenica po pitanju svih segmenata: uigranosti, automatizmu... Svima je jasno da je pred nama nimalo lak zadatak, ali apsolutno dostižan.

Foto: Reuters

 

Za razliku od Svetskog prvenstva u Rusiji kada je naša reprezentacija otvorila takmičenje protiv autsajdera Kostarike, prvi korak Orlova ovaj put biće i najteži jer im je rival na premijeri 24. novembra Brazil.

- Bitno je kako otvorimo prvenstvo jer ako su iznenađenja moguća verujem da se događaju na početku. Mundijal u Rusiji smo dobro počelii i na krilima toga krenuli u drugu utakmicu. Nažalost, u susretu sa Švajcarskom utisak je da nas je u velikoj meri omeo nedosuđeni jedanaesterac. Ta situacija predstavljala je najdrastičnije kršenje pravila viđeno na tom turniru. Nismo uspeli da prebrodimo to, da jesmo palasirali bismo se u narednu rundu! Kamerun je težak rival. Zajedničko za afričke selekiceje je da su skup pojedinaca sa dobrim momentima, ali slaba strana im je što nemaju periode. Neophodno je da budemo obazrivi protiv Kmeruna i da iskažeo snagu u momentima kada osetimo pad rivala. Svim srcem sam uz našu reprezentaciju i iskreno im želim da prođu grupu za šta imaju kvalitet-  kazao je Rastavac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija