• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2022

11:12

NAVIJAČI, ŠTA KAŽETE? Videli ste dres Srbije, a ovako izgleda oprema Argentine,  Meksika, Švajcarske, Gane, Senegala...

Tanjug/printscreen twitter

Fudbal

NAVIJAČI, ŠTA KAŽETE? Videli ste dres Srbije, a ovako izgleda oprema Argentine, Meksika, Švajcarske, Gane, Senegala...

Podeli vest

Znamo kako izgleda oprema fudbalske reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru, a Orlovi nisu jedini koji će u novom ruhu igrati na šampionatu

Poznato je kako izgledaju novi dresovi i nacionalnih timova Meksika, Nemačke, Gane, Argentine, Švajcarske, Maroka... Jedno je definitivno jasno, nagledaćemo se u Kataru dresova koji su poput našeg, ako vam je za utehu.

NBS je tako rangirao dresove reprezentacija, a gostujuća oprema fudbalske reprezentacije Srbije je na desetom mestom. Navode kako zlatna boja na štitu ističe beli dres Orlova.

 

 

 

- Centralni deo grba inspirisan je štitom koji se nalazi na spomeniku Knezu Mihailu Obrenoviću simbolu grada Beograda, ali i simbolu nove Srbije, nastale junačkim oslobodjenjem od Otomanskog carstva (podignut je 1882. iste godine kada se Srbija uzdigla iz kneževine u kraljevinu, prvi put u novom veku, a iste godine zajedno upotrebljene kao državni simbol štit sa ocilima i dvoglavi orao). Spomenik je glavno mesto okupljanja kako Beograđana, tako i ostalih građana, ali i brojnih turista, koji dolaze u našu prestonicu. Štit predstavlja jedinstvo kako našeg naroda tako i nađeg nacionalnog tima. Dvoglavi orao je nacionalni simbol koji za naš narod ima veliku simboliku i emotivnu vrenost.

 

Foto: fss

 

 

Adidas je obukao Meksikance, koji su na prvom mestu, a predviđaju da će gostujući komplet biti hit među navijačima.

 

 

 

Dizajn dresa reprezentacije Japana je odvažan i ima verziju sa dugim rukavima.

 

 

 

 


Poznato je u kakvom dresu će reprezentacija Argentine predvođena Lionelom Mesijem igrati u Kataru na Svetskom prvenstvu. Domaći dres je klasičan, ne možete da pogrešite sa plavo-belim prugama. Lep je i gostujući ljubičasti dres.

 

 

 

 

Puma je, kao i Srbiju, obukla Senegal, gostujuća garnitura je zelena i prepoznatljiva, a veliki štiti na sredini dresa viđaćemo često na dresovima tokom Svetskog prvenstva.

 

 

 

 

I Gana nosi dres Pume, samo što je njihova oprema čini se malo drugačija od ostalih. 

 

 

Nemci su naravno u Adidasu, a navijači na društvenim mrežama su očekivali od Pancera višr ovog puta. Mada, svi čekaju da vide fudbalere u novoj opremi na terenu.

 

 

 

Marko ima zanimljiv dres, mada ima onoh kojma deluje vrlo obično!

 

 

 

 

 

Ima srpskih navijača koji nisu zadovoljni našom opremom, a šta tek da kažu Španci, oni su tek nezadovoljni dresovima za Mundijal u Kataru. Posebno gostujućom opcijom.

 

 

I Urugvajce oblači Puma, čiji je dres vrlo sličan ostalima koje ćete videti u Kataru. 

 

 

Iza Srbije rangiran je dres Švajcarske, već viđeno. 

 

 

Pre nego što otputuju u Katar, srpske fudbalere očekuju utakmice u Ligi nacija, protiv Švedske u Beogradu i gostovanje Norveškoj. Mundijal u Kataru naši reprezentativci otvaraju 24. novembra protiv Brazila od 20 časova, 28. novembra protivnik Orlova biće Kamerun i to od 11 časova po našem vremenu, dok će poslednji meč u grupnoj fazi Srbija odigrati protiv Švajcarske 2. decembra od 20 časova.

Dve najbolje selekcije iz osam grupa prolaze u nokaut fazu, a grupa u kojoj su Piksijevi "orlovi" ukršta se sa H, u kojoj su Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija