• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2022

09:30

ŠOK! TOME SE NISU NADALI! Na Mundijalu u Kataru jedini će igrati u STARIM DRESOVIMA! Ceo svet je gledao PROTEST NASRED TERENA (VIDEO)

printscreen

Fudbal

ŠOK! TOME SE NISU NADALI! Na Mundijalu u Kataru jedini će igrati u STARIM DRESOVIMA! Ceo svet je gledao PROTEST NASRED TERENA (VIDEO)

Podeli vest

Najbolje fudbalske reprezentacije sveta finiširaju pripreme za Svetsko prvenstvu u Kataru od 20. novembra do 18. decembra ove godine.

U prethodnom periodu nacionalni timovi širom planete predstavili su nove dresove. Mnogo je kritika na račun proizvođača jer navijači mnogih reprezentacija smatraju da nisu dobili vrhunski proizvod.

Jedan nacionalni tim međutim uopšte nema novi dres za nastup u Kataru. To je fudbalska reprezentacija Kanade.

Iako važe za državu koja je san za mnoge, Kanađani od "Najka" nisu dobili novi dres za nastup na Mundijalu. Razlog jestvarno bizaran.

 

 

Iz američke kompanije saopštili su kako je Kanada u "različitom ciklusu razvoja dresa" i da zbog toga nije bilo potrebe da bilo šta menjaju na dresu i Kanađani će u Kataru igrati u opremi na kakvu su navikli.

- Dres Kanade će biti isti kao i ranije jer su u različitom ciklusu razvoja dresa. Njih će i dalje predstavljati crvena i bela boja uz prepoznatljiv simbol javorovog lista", saopšteno je iz "Najka".

Ovakva odluka dovela je i do protesta u prijateljskoj utakmici s Katarom odigranoj juče u Torontu. Napadač Džonatan David je posle gola rukom prekrio znak "Najka" i na ovaj način je iskazao protest prema ovom proizvođaču sportske opreme.

 

 

Fudbaleri su razočarani činjenicom da su jedina reprezentacija bez novog dresa na Svetskom prvenstvu. Defanzivac Sam Adekugbe je to javno rekao.

- Iskreno, ovo mi se ne dopada. Smatram da bi svaka reprezentacija trebalo da dobije novi dres za Svetsko prvenstvo. Ovaj dres mi je okej, ali voleo bih da smo dobili novi, jer je nastup na prvenstvu ipak nešto posebno".

Proces dizajniranja i proizvodnje novog dresa traje čak 18 meseci, tako da sada ništa ne može da se uradi.

Kanađani će na Mundijalu u Kataru igrati u grupi s Belgijom, Marokom i Hrvatskom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija