• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2022

10:04

SRBIJA ĆE BITI OZBILJNA NA MUNDIJALU! Šveđanin ODUŠEVLJEN Orlovima nakon DEBAKLA u Beogradu!

Starsportphoto

Fudbal

SRBIJA ĆE BITI OZBILJNA NA MUNDIJALU! Šveđanin ODUŠEVLJEN Orlovima nakon DEBAKLA u Beogradu!

Podeli vest

Švedski reprezentativac Emil Forberg nije bio zadovoljan nakon ubedljivog poraza u Beogradu, ali je za srpske medije hvalio igru Srbije

Srbija je pred dečicom na Marakani savladala Švedsku sa 4:1 i tako ostala u borbi za prvo mesto u grupi! Orlovi su predvođeni Aleksandrom Mitrovićem uspeli da izađu na kraj sa Skandinavcima, a Emil Forsberg je nakon meča istakao da ga ofanzivan pristup Srbije nije iznenadio. 

- Ne, nisu nas iznenadili ultra-ofanzivnim fudbalom.... I ranije su igrali ovako kvalitetano. Imaju odličan tim, fantastične pojedince... Znali smo da će imati veliki posed, ali kada postignete gol rano kao što smo mi to učinili, morate bolje da se branite, da igrate pametnije. Bili smo premekani, nismo se dobro pozicionirali na terenu i defanzivno nismo bili na nivou. Ceo ekipe Srbije je odlična i koriste Mitrovića na vrlo pametan način. Zasluženo su nas pobedili - rekao je Emil Forberg za "Mozzart sport". 

Neizostavna tema bio je i Mundijal koji se krajem godine igra u Kataru. Forsberg je dao velike šanse Orlovima za plasman u nokaut fazu takmičenja u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kameruna. 

- To je vrlo teška grupa, ali Srbija igra odličan fudbal, ima jasnu ideju šta želi i uz igrače koje poseduje, sve je moguće. Uz veru u prolaz, Srbija ima velike šanse da to i ostvari - jasan je bio as RB Lajpciga. 

Foto: Starsportphoto©

Švedski reprezentativac posebno je pohvalio Aleksandra Mitrovića, ali nije mogao da sakrije oduševljenje zbog načina na koji igra Srbija od dolaska selektora Dragana Stojkovića Piksija. 

- Mitrović je neverovatan fudbaler. Zna u čemu je dobar i odlično to koristi. Gospodari u šesnaestercu, ali i učestvuje u građenju akcija svog tima. Snažan je i uspeva konstantno da osvaja i čuva lopte. Videli smo šta radi u Premijer ligi, tako da ovo za mene nije iznenađenje. Danas je bio nezaustavljiv za nas - jasan je reprezentativac Švedske. 

Uoči poslednjeg kola B divizije Lige nacija Švedska i Slovenija će igrati za opstanak u drugom rangu takmičenja, dok će u Oslu Norveška i Srbija voditi borbu za promociju i ulazak u A diviziju. 

- Erling je vrhunski fudbaler, ali Srbija je fantastičan tim. Biće to vrlo zanimljiv duel. Ali moj fokus je sada isključivo na onome što nas čeka u utorak, a to utakmica sa Slovenijom i borba za opstanak u B Ligi nacija - istakao je Forsberg. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija