• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2022

10:59

ŠOKANTNA ISPOVEST - MITROVIĆ POSLE PENALA HTEO DA SE POVUČE IZ REPREZENTACIJE! "Pustio sam bradu, bio sam kao pop... Bog te klepi"

Starsportphoto

Fudbal

ŠOKANTNA ISPOVEST - MITROVIĆ POSLE PENALA HTEO DA SE POVUČE IZ REPREZENTACIJE! "Pustio sam bradu, bio sam kao pop... Bog te klepi"

Podeli vest

Aleksandar Mitrović, najbolji je strelac državnog tima u istoriji, progovorio o najtežem momentu u karijeri dve nedelje pred početak Svetskog prvenstva u Kataru

Napadač Srbije je zatresao mrežu Ruija Patrisija usred Lisabona i odveo nas na Mundijal, u tom trenutku svi su zaboravili da je promašio penal protiv Škotske za plasman na Prvenstvo Evrope.

Umalo napustio Srbiju

Ali, nije to zaboravio Mitrović i o teškom momentu pričao je na početku RTS serijala "Na putu za Katar“, gde je novinar Aleksandar Stojanović intervjuisao sve Orlove uoči polaska planetarnu smotru.

- Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Nikad nisam rekao ranije, ali sam razmišljao i o povlačenju iz reprezentacije. Kreneš da preisputuješ sebe, da li je važno da opet igraš fudbal. Svašta mi se motalo po glavi sedam, osam dana. Prva četiri nisam bukvalno ustao iz kreveta. Zasmisli, ceo život se spremaš za taj trenutak, radiš, treniraš svakodnevno... U sedmici koja je prethodila utakmici sa Škotima šutnuo sam 20 penala, sve je izgledalo super. Dođe trenutak kad svi veruju da ćeš da daš gol, vide sebe u tvojoj poziciji. I ti odeš i – promašiš. Da li je moguće? Šta više da uradiš? Kao da sam razočarao svoj narod, celu zemlju - otkrio je Mitrović sve što nismo znali da se desilo posle meča sa Škotima.

- Posle dva dana smo gostovali Mađarskoj, nisam ni putovao na taj meč, imao sam stomačnih problema, povraćao danima. Pustio sam bradu, bio sam kao pop - nasmejao se i dodao:

- Tad sam očvrsnuo!

Opet bi šutirao penal

Foto: printscreen

 

Mitrović nije sebi mogao da oprosti promašaj, ali navijači mu nisu zamerili. Nisu ni mogli, jer bi bili licemeri da bilo šta kažu čoveku koji bi u državnom dresu igrao i na jednoj nozi.

Nisam gledao tim očima. Spremao sam se ceo život za taj trenutak, da odvedeš svoju reprezentaciju na veliko takmičenje, gde nije bila 20 godina. I promašim! Onda misliš: "Zašto treniram?“ Preispituješ sebe, mozak kreće da se igra s tobom, ne kontrolišeš misli... Jedan negativan komentar će te pogoditi više nego 100 pozitivnih. Onda se setiš da nisi jedini fudbaler koji je promašio penal. I opet bih ga šutirao.

Ceo život sam morao da se borim za nešto

Aleksandar Mitrović kaže da je primer toga da se naporan rad uvek isplati.

- Kroz ceo život sam morao da se borim za nešto, nikad nisam bio najtalentovaniji, najbrži ili najlepši, drago mi je što sam za sve morao da se oznojim, da zaslužim, ništa mi nije dato. Tek onda ceniš neke stvari, zbog žrtve koju si morao da podneseš da bi uspeo. Lepo je kad si ostvario snove, a da ti niko nije pomogao. Putovanje do cilja je bilo bitnije nego sam cilj.

 

Nije trenirao, dao gol Portugalu

Promašio je penal za Evropsko prvenstvo, ali je kasnije pogodio kada je bilo najvažnije i odveo Srbiju na Mundijal. 

- Pre dve godine sam promašio penal protiv Škotske, a 12 meseci kasnije postigao gol u Lisabonu za plasman u Katar. Uživam u periodu kad je teško, jer znam da posle toga sledi nagrada, samo moram da budem istrajan da ne odustanem. U teškim trenucima postaješ jači, gradiš sebe. To je putovanje u kome bi trebalo da uživaš. Što kaže moj ćale, da je sve perfektno ne bi bilo interesantno. Dosadilo bi ti da svaku utakmicu daješ po dva, tri gola. Bog te "klepi“ dva, tri puta, opomene da nastaviš da radiš.

Mitar je otkrio i šta se desilo  u sedmici koja je prethodila meču u Portugalu.

- Na prvom treningu sam povredio zadnju ložu. Sedam dana sam bio od jutra do uveče kod Andreje Milutinovića (stručnjak za fizičku pripremu, op. au). Samo sam odradio trening dan pred utakmicu. Iz kluba su me zvali, poručili da ne rizikujem, da ne igram, jer je Fulamu bitan period. Kažem im: "Važi, važi, biću uz ekipu, ne verujem da ću igrati“. Da ih smirim. Pitao me šef da li mogu. Uzvratio sam potvrdno. Na treningu pred utakmicu gledao samo da ne napravim neki nagli pokret, ne pogoršam povredu, a opet da selektor vidi da mogu. Usledile su vežbe, masaže, kreme. Ujutru mi šef kaže: "Polako, čuvam te za drugo poluvreme, tad se rešava, a ti ćeš da uđeš i daćeš gol". Kažem: "Važi, šefe“. Bukvalno se tako desilo. Na terenu nisam mogao lepo da se krećem, čekao sam neki centaršut i desilo se. Tad se sve usporilo, kao da sam gledao film, vratile su mi se slike kako je bilo dok sam kao dete davao golove na ulici, hoće srčka da me strefi, samo da bi izbacio to iz sebe. I sad sam se naježio...

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija