• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2022

08:21

POZNAT SASTAV URUGVAJA ZA KATAR! El Matador i Pistolero ČETVRTI put na Mundijalu! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

POZNAT SASTAV URUGVAJA ZA KATAR! El Matador i Pistolero ČETVRTI put na Mundijalu! (VIDEO)

Podeli vest

Luis Suarez, Dijego Godin i Edison Kavani predvode reprezentaciju Urugvaja na predstojećem Mundijalu u Kataru

I dok čitava Srbija čeka spisak Dragana Stojkovića Piksija, selektor Urugvaja Dijego Alonso rešio je da prekrati neizvesnost i saopšti ko će putovati sa reprezentacijom na Mundijal u Katar. 

Četvrti put zaredom će se Urugvajci naći na planetarnoj smotri, a isto toliko puta su napad južnoameričke reprezentacije predvodili Luis Suarez i Edison Kavani. Pored udarnog tandema u navali, vredi istaći da je i na ovom spisku 36-godišnji Dijego Godin od kog se očekuje da vodi računa o srcu urugvajske odbrene na Svetskom prvenstvu. 

Foto: AP Photo/Matt Dunham

Iako Suarez i Kavani zajedno imaju 70 godina još uvek su, bez dileme, prve zvezde reprezentacije. Pistolero je nedavno osvojio titulu u voljenom Nacionalu iz Montevidea u koji se vratio kako bi u što boljoj formi dočekao Mundijal. Od januara će biti slobodan igrač, a nema sumnje da bi dobre partije u Kataru mogle da mu donesu još jedan unosan ugovor. 

Slična situacija je i sa Kavanije. El Matador se odlučio da ove sezone pojača Valensiju kako bi na Mestalji imao sigurne minute i što spremniji dočekao Mundija. To se i dogodilo budući da je iskusni napadač postigao četiri gola, ali je njegov golgeterski niz prekinula povreda zbog koje su u Urugvaju strahovali da neće biti u sastavu reprezentacije. 

 

 

Ipak, Dijego Alonso koji je u novembru prošle godine nasledio Oskara Tabareza uvrstio ga je u spisak i očekuje se da El Matador bude spreman za Mundijal. Vredi istaći da će napad Urugvaja biti jači za Liverpulovog Darvina Nunjeza, ali ne treba zaboraviti ni Fakunda Pelistrija iz Mančester junajteda. 

Spisak Urugvaja za Mundijal u Kataru: 

Golmani: Serhio Ročet (Nasional), Fernando Muslera (Galatasaraj), Sebastijan Sosa (Independijente),

Odbrana: Ronald Arauho (Barselona), Dijego Godin (Velez), Hose Marija Himenez (Atletiko Madrid), Matijas Vinja (Roma), Matijas Olivera (Napoli), Sebastijan Koates (Sporting Lisabon), Hose Luis Rodrigez (Nasional), Martin Kaseres (L.A. Galaksi), Giljermo Varela (Flamengo),

Vezni red: Lukas Toreira (Galatasaraj), Đorđian De Arasketa (Flamengo), Rodrigo Bentakur (Totenhem), Federiko Valverde (Real Madrid), Matijas Većino (Lacio), Nikolas de la Kruz (River Plejt), Agustin Kanobio (Atletiko Paranaense), Fakundo Pelistri (Mančester Junajted), Manuel Ugarte (Sporting Lisabon), Fakundo Tores (Orlando),

Napadači: Darvin Nunjez (Liverpul), Luis Suarez (Nasional), Edinson Kavani (Valensija), Maksimilijano Gomez (Trabzon).

Šansu da budu naknadno pozvani čekaju Damjan Suarez iz Hetafe, Majorkin Đovani Gonzales, napadač Empolija Martin Satrijana, odnosno Fenerbahčeov Dijego Rosi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija